ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Швидко і смачно: легкий рецепт лінивих пельменів

Рецепти 16:32 - 19 лютого 2023

Ця страва готується дуже швидко, а з'їдається ще швидше, адже виходить неймовірно смачною

Ліниві пельмені

Покроковий рецепт лінивих пельменів / Фото: Freepik

Настільки простого рецепта лінивих пельменів ви ще точно не зустрічали. Для їхнього приготування не потрібно годинами стояти на кухні та ліпити пельмені.

Деталі

Цей метод дозволяє заощадити час і швидко нагодувати сім'ю або друзів, які несподівано завітали. Їх можна запікати в духовці, варити в каструлі і навіть готувати на сковороді. Це — воістину універсальна страва на всі випадки життя.

Інгредієнти для пельменів

Тісто:

  • Борошно пшеничне — 3 ст;
  • Вода очищена — 1 ст;
  • Яйце — 1 шт;
  • Сіль — дрібка.

Начинка:

  • Фарш — 500 г за смаком;
  • Цибуля — 1 шт;
  • Часник — 1 зубчик;
  • Сіль, перець мелений.

Заливка:

  • Вершки — 200 г;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Олія рослинна — 3 ст.л;
  • Морква — 1 шт;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт;
  • Вода;
  • Сіль, перець чорний.

Рецепт лінивих пельменів покроково

  1. Змішайте в глибокій мисці борошно, сіль, яйце і склянку теплої води. Замісіть тісто, а потім загорніть його в харчову плівку і дайте йому постояти півгодини.
  2. Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею, часником, сіллю і перцем.
  3. Для заливки наріжте часник у формі невеликих кубиків, а моркву на крупній тертці натріть. Розігрійте гарненько сковорідку, змастіть її олією та обсмажуйте до м'якості цибулю, моркву і часник. Додайте трохи солі та меленого чорного перцю або інших приправ за бажанням.
  4. Розділіть тісто на дві частини. З однієї розкачайте пласт прямокутної форми. Викладіть на нього 1/2 фаршу і ложкою розподіліть його щільно по поверхні так, щоб з кожного боку залишився сантиметр запасу. Скрутіть тісто рулетом, а краї заліпіть. Потім його слід нарізати шматочками приблизно по 4 см. Так само сформуйте ще один рулет.
  5. Рецепт ледачих пельменів можна втілити на сковорідці або сотейнику. Просто викладіть їх на раніше обсмажені овочі, а зверху залийте вершками. Щоб страва вийшла ідеальною, потрібно також додати воду - вона має доходити приблизно до середини виробів. Тушкуйте їх близько 30 хвилин на середньому вогні. Вони будуть готові, коли рідина вбереться.

А якщо ви бажаєте здивувати всіх і вразити наповал своїми кулінарними талантами, спробуйте цей рецепт торта без випічки.

Джерело: tsn.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин