Швидко і смачно: легкий рецепт лінивих пельменів
Ця страва готується дуже швидко, а з'їдається ще швидше, адже виходить неймовірно смачною

Покроковий рецепт лінивих пельменів / Фото: Freepik
Настільки простого рецепта лінивих пельменів ви ще точно не зустрічали. Для їхнього приготування не потрібно годинами стояти на кухні та ліпити пельмені.
Деталі
Цей метод дозволяє заощадити час і швидко нагодувати сім'ю або друзів, які несподівано завітали. Їх можна запікати в духовці, варити в каструлі і навіть готувати на сковороді. Це — воістину універсальна страва на всі випадки життя.
Інгредієнти для пельменів
Тісто:
- Борошно пшеничне — 3 ст;
- Вода очищена — 1 ст;
- Яйце — 1 шт;
- Сіль — дрібка.
Начинка:
- Фарш — 500 г за смаком;
- Цибуля — 1 шт;
- Часник — 1 зубчик;
- Сіль, перець мелений.
Заливка:
- Вершки — 200 г;
- Часник — 3 зубчики;
- Олія рослинна — 3 ст.л;
- Морква — 1 шт;
- Цибуля ріпчаста — 1 шт;
- Вода;
- Сіль, перець чорний.
Рецепт лінивих пельменів покроково
- Змішайте в глибокій мисці борошно, сіль, яйце і склянку теплої води. Замісіть тісто, а потім загорніть його в харчову плівку і дайте йому постояти півгодини.
- Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею, часником, сіллю і перцем.
- Для заливки наріжте часник у формі невеликих кубиків, а моркву на крупній тертці натріть. Розігрійте гарненько сковорідку, змастіть її олією та обсмажуйте до м'якості цибулю, моркву і часник. Додайте трохи солі та меленого чорного перцю або інших приправ за бажанням.
- Розділіть тісто на дві частини. З однієї розкачайте пласт прямокутної форми. Викладіть на нього 1/2 фаршу і ложкою розподіліть його щільно по поверхні так, щоб з кожного боку залишився сантиметр запасу. Скрутіть тісто рулетом, а краї заліпіть. Потім його слід нарізати шматочками приблизно по 4 см. Так само сформуйте ще один рулет.
- Рецепт ледачих пельменів можна втілити на сковорідці або сотейнику. Просто викладіть їх на раніше обсмажені овочі, а зверху залийте вершками. Щоб страва вийшла ідеальною, потрібно також додати воду - вона має доходити приблизно до середини виробів. Тушкуйте їх близько 30 хвилин на середньому вогні. Вони будуть готові, коли рідина вбереться.
А якщо ви бажаєте здивувати всіх і вразити наповал своїми кулінарними талантами, спробуйте цей рецепт торта без випічки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!