Українська стародавня страва: готуємо картопляні палюшки з бринзою
Палюшки готують ще з часів наших предків, а текстурою вони дуже схожі на ліниві вареники

Рецепт картопляних палюшок/Фото: pixabay
Це традиційна страва української кухні із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі. На вигляд і текстурою палюшки схожі на ліниві вареники. Інколи цю страву й називають так. Пропонуємо рецепт палюшок з особливим інгредієнтом – бринзою.
Інгредієнти
Основні
- масло вершкове - 40 г
- картопля відварена - 400 г
- крохмаль - 50 г
- борошно - 100 г
- яйце куряче, жовток - 4 шт.
- манка - 50 г
- сіль - за смаком
- перець духмяний мелений - за смаком
Для подачі
- бринза - за смаком
- копчена паприка - за смаком
Спосіб приготування
- Відварену картоплю почистити та дрібно натерти.
- Змішати борошно із крохмалем. Потім потерту картоплю, жовтки, борошно з крохмалем, м'яке масло, манку, посолити і замісити тісто.
- З тіста утворити ковбаску, після чого гострим ножем нарізати палюшки та долонею надати їм форми.
- Варити в підсоленому окропі на середньому вогні, доки не спливуть.
- Зварені палюшки витягнути в миску з розтопленим маслом. До столу подавати з бринзою і паприкою.
Раніше ми писали покроковий рецепт капустяної запіканки з фаршем. Молочно-яєчна заливка з сиром додасть ніжності.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні