ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Українська стародавня страва: готуємо картопляні палюшки з бринзою

Рецепти 12:03 - 20 лютого 2023

Палюшки готують ще з часів наших предків, а текстурою вони дуже схожі на ліниві вареники

Українська стародавня страва: готуємо картопляні палюшки з бринзою

Рецепт картопляних палюшок/Фото: pixabay

Це традиційна страва української кухні із тіста у вигляді невеликих валиків, відварених в підсоленому окропі. На вигляд і текстурою палюшки схожі на ліниві вареники. Інколи цю страву й називають так. Пропонуємо рецепт палюшок з особливим інгредієнтом – бринзою.

Інгредієнти

Основні

  • масло вершкове - 40 г
  • картопля відварена - 400 г
  • крохмаль - 50 г
  • борошно - 100 г
  • яйце куряче, жовток - 4 шт.
  • манка - 50 г
  • сіль - за смаком
  • перець духмяний мелений - за смаком

Для подачі

  • бринза - за смаком
  • копчена паприка - за смаком

Спосіб приготування

  1. Відварену картоплю почистити та дрібно натерти.
  2. Змішати борошно із крохмалем. Потім потерту картоплю, жовтки, борошно з крохмалем, м'яке масло, манку, посолити і замісити тісто.
  3. З тіста утворити ковбаску, після чого гострим ножем нарізати палюшки та долонею надати їм форми.
  4. Варити в підсоленому окропі на середньому вогні, доки не спливуть.
  5. Зварені палюшки витягнути в миску з розтопленим маслом. До столу подавати з бринзою і паприкою.

Раніше ми писали покроковий рецепт капустяної запіканки з фаршем. Молочно-яєчна заливка з сиром додасть ніжності.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин