RU UA
1

Стародавня страва Закарпаття: як приготувати бограч у казані

Рецепти 17:36 - 04 лютого 2023

Першу страву традиційно готують на плиті, однак ми пропонуємо інший спосіб, в результаті якого бограч вийде неймовірно наваристим

Стародавня страва Закарпаття: як приготувати бограч у казані

Як приготувати закарпатський бограч у казані/Фото: pixabay

Для приготування бограча традиційно використовують три види м'яса — копчені та реберця, яловичину. Рецепт можна змінювати за власними уподобаннями, але щоб страва гарантовано вийшла смачною, потрібно пам'ятати про основний інгредієнт — паприку. Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом наваристого бограча у казані.

Інгредієнти

  • свиняча підчеревина - 300 г
  • яловичина - 800 г
  • свинячі реберця копчені - 800 г
  • морква - 3 шт.
  • цибуля ріпчаста - 4 г
  • перець болгарський червоний - 4 шт.
  • копчена паприка - 50 г
  • помідори - 4 шт.
  • консервовані томати у власному соку - 400 г
  • картопля - 5 шт.
  • кумин - за смаком
  • перець духмяний мелений - за смаком
  • сіль - за смаком
  • часник, зубчики - 5 шт.
  • вода - 3 л
  • перець червоний гострий - 1 шт.
  • зелень - за смаком

Спосіб приготування

  1. Розігрійте казан. Дрібно поріжте підчеревину, на середньому вогні просмажте до стану шкварок. Додайте нарізану яловичину та готуйте, помішуючи, до утворення скоринки.
  2. Додайте порізану моркву, обсмажте. А потім повторіть такі ж кроки із цибулею.
  3. Додайте паприку та гострий перець. Ретельно перемішайте.
  4. Додайте всі нарізані помідори та свіжий перець, тушкуйте так 5 хвилин.
  5. Залийте водою і додайте копчені ребра, сіль та спеції. Готуйте на маленькому вогні 2-2,5 години, накривши кришкою.
  6. Додайте порізану картоплю. Додайте спеції та готуйте ще 20 хвилин.
  7. У кінці приготування додайте подрібнений часник та зелень.

Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин