Стародавня страва Закарпаття: як приготувати бограч у казані
Першу страву традиційно готують на плиті, однак ми пропонуємо інший спосіб, в результаті якого бограч вийде неймовірно наваристим

Як приготувати закарпатський бограч у казані/Фото: pixabay
Для приготування бограча традиційно використовують три види м'яса — копчені та реберця, яловичину. Рецепт можна змінювати за власними уподобаннями, але щоб страва гарантовано вийшла смачною, потрібно пам'ятати про основний інгредієнт — паприку. Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом наваристого бограча у казані.
Інгредієнти
- свиняча підчеревина - 300 г
- яловичина - 800 г
- свинячі реберця копчені - 800 г
- морква - 3 шт.
- цибуля ріпчаста - 4 г
- перець болгарський червоний - 4 шт.
- копчена паприка - 50 г
- помідори - 4 шт.
- консервовані томати у власному соку - 400 г
- картопля - 5 шт.
- кумин - за смаком
- перець духмяний мелений - за смаком
- сіль - за смаком
- часник, зубчики - 5 шт.
- вода - 3 л
- перець червоний гострий - 1 шт.
- зелень - за смаком
Спосіб приготування
- Розігрійте казан. Дрібно поріжте підчеревину, на середньому вогні просмажте до стану шкварок. Додайте нарізану яловичину та готуйте, помішуючи, до утворення скоринки.
- Додайте порізану моркву, обсмажте. А потім повторіть такі ж кроки із цибулею.
- Додайте паприку та гострий перець. Ретельно перемішайте.
- Додайте всі нарізані помідори та свіжий перець, тушкуйте так 5 хвилин.
- Залийте водою і додайте копчені ребра, сіль та спеції. Готуйте на маленькому вогні 2-2,5 години, накривши кришкою.
- Додайте порізану картоплю. Додайте спеції та готуйте ще 20 хвилин.
- У кінці приготування додайте подрібнений часник та зелень.
Раніше ми писали, як приготувати запечені вареники з яблуками. Ділимося оригінальним рецептом.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ