Італійська паска коломба: як приготувати святкову випічку на Великдень
Пропонуємо рецепт неймовірно апетитної за запашної паски по-італійськи

Покроковий рецепт італійської паски/Фото: unsplash
Традиційна італійська пасхальна випічка готується доволі легко у порівнянні зі звичною паскою. Ми пропонуємо покроковий рецепт коломби, яка чудово замінить великодній хліб і стане апетитним десертом до чаю.
Інгредієнти
Для тіста
- борошно пшеничне - 1 кг
- цукор - 250 г
- молоко - 400 мл
- дріжджі свіжі - 40 г
- масло вершкове - 200 г
- яйця - 5 шт.
- сметана - 50 г
- коньяк - 40 мл
- сіль - 1/8 ч. л.
- цукор ванільний - 20 г
- кориця мелена - 20 г
- сік апельсиновий - 150 мл
Для крему
- згущене молоко варене - 100 г
- масло вершкове - 70 г
- мигдаль - 30 г
Спосіб приготування
- У теплому молоці розчиніть дріжджі, додайте 40 г цукру, 20 г борошна, перемішайте і поставте відпочити на 20 хвилин.
- Вершкове масло розтопіть, яйця збийте з цукром до пишності. Додайте в дріжджову опару тепле масло, яєчну суміш, просіяне борошно, ванільний цукор, корицю, коньяк, сметану, сіль і замісіть однорідне тісто.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на 1 годину. Потім викладіть тісто у змащену маслом форму на 2/3 об’єму і залиште ще на 30 хвилин.
- Випікайте паску у розігрітій до 180°C духовці протягом 50-60 хвилин. Готову паску після остигання просочіть апельсиновим соком.
- Для крему збийте міксером розм’якшене масло і варене згущене молоко до однорідності. Додайте подрібнений мигдаль і перемішайте.
- Змастіть паску кремом, прикрасьте мигдалем і помістіть у холодильник на 1-2 години.
Раніше ми писали класичний рецепт паски з родзинками. Спекти традиційний великодній пиріг дуже просто, якщо дотримуватися перевірених покрокових інструкцій.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні