Новий і незвичайний смак: рецепт карамелізованої картоплі з чорносливом
Відкрийте для себе нову страву з картоплі

Рецепт картоплі з чорносливом/Фото: Едуард Насиров/Instagram
Солодко-гостра картопля з чорносливом може приємно здивувати вас та ваших рідних. Така картопля добре смакує зі свіжим салатом або улюбленими соусами. Рецептом незвичайної страви поділився український фуд-фотограф та шеф-кухар Едуард Насиров.
Інгредієнти:
- 500 г картоплі;
- 50 мл олії;
- 50 г м'якого чорносливу без кісточок;
- 2 ст/л цукру;
- 1/2 ч/л чилі;
- сік лимона;
- сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
- Картоплю відваріть до напівготовності і наріжте на частинки.
- Змішайте картоплю з олією, викладіть в жароміцну форму і запікайте при 220 градусах, приблизно півгодини, періодично перевертаючи, поки картопля не стане золотистою.
- Цукор розтопіть до стану карамелі, додайте картоплю, нарізаний чорнослив і всі інші інгредієнти та перемішайте.
- За бажанням присипте зеленню і подавайте на стіл.

Нещодавно ми розповідали про неймовірно смачні вінницькі розкриті пиріжки: рецепт приготування розрепанців.
Джерело:
Едуард Насиров
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні