ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт ожинового морозива: готуємо улюблений десерт Лесі Українки

Рецепти 17:21 - 18 квітня 2023

В останні дні свого життя письменниця не могла нічого їсти, окрім цього морозива з ожини

Рецепт улюбленого морозива Лесі Українки/Фото: колаж Мeta

Рецепт улюбленого морозива Лесі Українки/Фото: колаж Мeta

Українська письменниця Леся Українка залишила по собі велику спадщину, зокрема й листи, з яких історики дізналися чимало деталей її біографії. Наприклад, відомо, які десерти полюбляла письменниця.

Однією з найулюбленіших страв письменниці було ожинове морозиво. Відомо, що перед смертю Леся Українка майже нічого не їла, єдине що їй смакувало – цей десерт. Ділимося рецептом улюбленого морозива української письменниці.

Рецепт улюбленого морозива Лесі Українки: інгредієнти

  • Молоко — 200 мл
  • Ожина — 400 г
  • Вершки 30% — 300 г
  • Молоко сухе — 30 г
  • Цукор — 100 г

Спосіб приготування улюбленого морозива Лесі Українки:

  1. Якщо ожина у вас заморожена — викладіть її у миску і дайте при кімнатній температурі розморозитися, а потім засипте цукром. Якщо ожина свіжа — промийте, залиште на кілька хвилин у друшляку, щоб стекла вода і засипте цукром. Доведіть ягідну суміш до кипіння і зніміть з вогню.
  2. Перетріть ягоди через сито, щоб позбутись кісточок, перекладіть у миску чи каструлю, накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник.
  3. У цей час змішайте молоко, сухе молоко і вершки у каструлі. Поставте на невеликий вогонь і доведідь до кипіння, постійно помішуючи, щоб суміш не підгоріла. Зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури, а потім поставте до повного застигання в холодильник не менше ніж 10−15 годин.
  4. Щойно все застигне, змішайте разом молочну суміш з ожиновим пюре. Отриману масу викладіть в мороженицю, постійно перемішуйте до утворення ожинового морозива приблизно 20−30 хвилин.
  5. Готове морозиво перекладіть у формочки чи один контейнер і відправте морозилку на 2−3 години. Відтак — насолоджуйтеся!

Раніше ми ділилися рецептом щуки в казані, якою ласував Гоголь. Ця страва пікантна і дуже смачна.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин