Стане улюбленою стравою: рецепт запеченої свинини з сиром та помідорами
Ніжно, ситно та дуже смачно

Рецепт запеченої свинини з томатами та сиром / Фото: Pixabay
Не пожалкуйте зусиль, щоб приготувати найсмачніше запечене м'ясо з томатами та сиром: така страва стане улюбленою не тільки для вашої родини, а і для гостей. Останні, якщо не будуть заходити до вас заради цього частування частіше, точно попросять поділитися рецептом.
Вам знадобиться:
- кілограм свинини
- 200 г твердого сиру
- 2 помідори
- 2 зубчики часнику
- сіль та перець на смак
- 3 столових ложки соєвого соусу
- столова ложка лимонного соку
- столова ложка гірчиці
- 3 столових ложки оливкової олії
Спосіб приготування:
- Ретельно промийте та просушіть м'ясо. Поперек шматка зробіть надрізи в 1 см шириною та глибиною у півсантиметра.
- Змішайте соєвий соус, лимонний сік, гірчицю та оливкову олію – це маринад. Додайте на власний смак сіль та перець.
- Змастіть сумішшю м'ясо з усіх боків та залиште в холодильнику на 3 години.
- Тоненько наріжте помідори та часник, твердий сир натріть.
- Візьміть подвійний аркуш фольги та покладіть на нього свинину. У розрізи, які ви робили на почату, покладіть томати, сир та часник.
- Свинину загорніть у фольгу, краї підніміть догори. Сильно притисніть її до м'яса, щоб під час запікання не витікав сік.
- Духовку розігрійте до 190 градусів. Випікайте м'ясо протягом години. Після зніміть фольгу та запікайте ще 20 хвилин до рум'яної скоринки.
Нещодавно ми ділилися рецептом фрикадельок з підливою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні