ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо на зиму: рецепт черешні у власному соці

Рецепти 19:26 - 14 червня 2023

Готуємо справжнє літо у банці

Готуємо на зиму: рецепт черешні у власному соці

Рецепт черешні у власному соці / Фото: Pixabay

Узимку часто хочеться згадати темну та приємну пору літа: сонце, смачні свіжі фрукти та ягоди, довгі та яскраві дні. Якщо ви часто страждаєте через ностальгію за літньою порою, цей рецепт черешні у власному соці – для вас.

Вам знадобиться:

  • 500 г черешні
  • 600 г цукру
  • дрібка лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Ягоди очистьте від кісточок. Потім замочіть черешню у розчині води та солі у співвідношенні 1 літр води - чайна ложка солі. Так можна позбутися шкідників.
  2. Потім присипте ягоди цукром та залиште у темному місці на 8 годин. Цукор розчиниться, а черешня пустить сік.
  3. Каструлю з ягодами поставте на плиту, доведіть до кипіння та варіть протягом 7-8 хвилин. Пінку обов'язково знімайте.
  4. Банки простерилізуйте та наповніть їх черешнею.
  5. Додайте в сироп трохи лимонної кислоти та варіть ще кілька хвилин. Додайте сироп в банки.
  6. Закатайте банки кришкою та переверніть дном догори, поки вони повністю не охолонуть. Накрийте чимось теплим. Надалі зберігайте у прохолодному місці.

Нещодавно ми ділилися рецептом полуничного десерту.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин