Готуємо на зиму: рецепт черешні у власному соці
Готуємо справжнє літо у банці

Рецепт черешні у власному соці / Фото: Pixabay
Узимку часто хочеться згадати темну та приємну пору літа: сонце, смачні свіжі фрукти та ягоди, довгі та яскраві дні. Якщо ви часто страждаєте через ностальгію за літньою порою, цей рецепт черешні у власному соці – для вас.
Вам знадобиться:
- 500 г черешні
- 600 г цукру
- дрібка лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Ягоди очистьте від кісточок. Потім замочіть черешню у розчині води та солі у співвідношенні 1 літр води - чайна ложка солі. Так можна позбутися шкідників.
- Потім присипте ягоди цукром та залиште у темному місці на 8 годин. Цукор розчиниться, а черешня пустить сік.
- Каструлю з ягодами поставте на плиту, доведіть до кипіння та варіть протягом 7-8 хвилин. Пінку обов'язково знімайте.
- Банки простерилізуйте та наповніть їх черешнею.
- Додайте в сироп трохи лимонної кислоти та варіть ще кілька хвилин. Додайте сироп в банки.
- Закатайте банки кришкою та переверніть дном догори, поки вони повністю не охолонуть. Накрийте чимось теплим. Надалі зберігайте у прохолодному місці.
Нещодавно ми ділилися рецептом полуничного десерту.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні