Консервація на всі випадки життя: готуємо кабачки в томатній пасті
Пропонуємо простий рецепт закрутки, яка виручить взимку

Рецепт консервації з кабачків/Фото: unsplash
Сезон закруток розпочинається, тож варто запастися оригінальними рецептами. Пропонуємо приготувати консервацію на всі випадки життя. До вашої уваги – рецепт кабачків у томатному маринаді.
Інгредієнти
- кабачки - 2 кг
- паста томатна - 4 ст. л.
- вода - 1,5 л
- олія соняшникова рафінована - 3 ст. л.
- цукор - 6 ч. л.
- сіль - 4 ч. л.
- часник, зубчики - 6 шт.
- оцет 9% - 3 ст. л.
Спосіб приготування
- Кабачки поріжте круглими шматочками.
- У воді розведіть томатну пасту, її кількість можна збільшити й до 6-7 ложок для більш насиченого смаку. Додайте олію, сіль, цукор і все ретельно перемішайте.
- У каструлю з томатним соусом складіть нарізані кабачки та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки закипить — зменшіть вогонь до середнього і готуйте до м'якості кабачків. Знадобиться близько 30-40 хвилин.
- Додайте зубчики часнику, пропущені через прес, та оцет. Все перемішайте та варіть ще близько 2-5 хвилин.
- Розкладіть киплячі кабачки у стерилізовані банки і закрийте кришками. Переверніть та вкутайте старою ковдрою і залиште до повного остигання. Зберігати потрібно у холодному місці.
Раніше ми писали рецепт кабачкового варення з імбиром. Приготуйте апетитний джем для чаювання.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні