ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Консервація на всі випадки життя: готуємо кабачки в томатній пасті

Рецепти 20:27 - 20 червня 2023

Пропонуємо простий рецепт закрутки, яка виручить взимку

Консервація на всі випадки життя: готуємо кабачки в томатній пасті

Рецепт консервації з кабачків/Фото: unsplash

Сезон закруток розпочинається, тож варто запастися оригінальними рецептами. Пропонуємо приготувати консервацію на всі випадки життя. До вашої уваги – рецепт кабачків у томатному маринаді.

Інгредієнти

  • кабачки - 2 кг
  • паста томатна - 4 ст. л.
  • вода - 1,5 л
  • олія соняшникова рафінована - 3 ст. л.
  • цукор - 6 ч. л.
  • сіль - 4 ч. л.
  • часник, зубчики - 6 шт.
  • оцет 9% - 3 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Кабачки поріжте круглими шматочками.
  2. У воді розведіть томатну пасту, її кількість можна збільшити й до 6-7 ложок для більш насиченого смаку. Додайте олію, сіль, цукор і все ретельно перемішайте.
  3. У каструлю з томатним соусом складіть нарізані кабачки та поставте на сильний вогонь. Доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Як тільки закипить — зменшіть вогонь до середнього і готуйте до м'якості кабачків. Знадобиться близько 30-40 хвилин.
  4. Додайте зубчики часнику, пропущені через прес, та оцет. Все перемішайте та варіть ще близько 2-5 хвилин.
  5. Розкладіть киплячі кабачки у стерилізовані банки і закрийте кришками. Переверніть та вкутайте старою ковдрою і залиште до повного остигання. Зберігати потрібно у холодному місці.

Раніше ми писали рецепт кабачкового варення з імбиром. Приготуйте апетитний джем для чаювання.

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин