RU UA
1

Універсальна консервація: готуємо мариновані кабачки кружальцями

Рецепти 11:30 - 10 червня 2023

Ідеальне доповнення вашого обіду чи вечері

Універсальна консервація: готуємо мариновані кабачки кружальцями

Рецепт маринованих кабачків/Фото: pixabay

Мариновані кабачки стануть чудовим доповненням до інших страв. Ви можете завчасно заготувати цю консервацію на зиму. Розповідаємо, що знадобиться для цього рецепту. 

Інгредієнти

  • вода - 1 л
  • кабачки - 1 кг
  • лавровий лист - 4 шт.
  • перець чорний, горошок - 1 г
  • гвоздика - 4 шт.
  • білий винний оцет - 200 мл
  • цукор - 50 г
  • сіль - за смаком

Спосіб приготування

  1. Помиті кабачки наріжте кружальцями.
  2. Банки простерилізуйте, а кришки прокип’ятіть до 5 хвилин. Покладіть в кожну банку по кілька горошин перцю, гвоздику та лавровий лист. Зверху – кабачкові кружальця.
  3. Залийте все окропом, накрийте кришками і залиште на 5 хвилин. Потім злийте воду у каструлю, додайте сіль і цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Щойно закипить, знімайте з вогню і додайте оцет, перемішайте та одразу залийте маринадом банки з кабачками.
  4. Закатайте кришками, переверніть і вкутайте до повного остигання. Зберігати потрібно у холодному місці.

Раніше ми писали рецепт томатного соусу з перцем і цибулею. Цю консервацію можна додавати до різноманітних страв. 

Джерело: shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин