Універсальна консервація: готуємо мариновані кабачки кружальцями
Ідеальне доповнення вашого обіду чи вечері

Рецепт маринованих кабачків/Фото: pixabay
Мариновані кабачки стануть чудовим доповненням до інших страв. Ви можете завчасно заготувати цю консервацію на зиму. Розповідаємо, що знадобиться для цього рецепту.
Інгредієнти
- вода - 1 л
- кабачки - 1 кг
- лавровий лист - 4 шт.
- перець чорний, горошок - 1 г
- гвоздика - 4 шт.
- білий винний оцет - 200 мл
- цукор - 50 г
- сіль - за смаком
Спосіб приготування
- Помиті кабачки наріжте кружальцями.
- Банки простерилізуйте, а кришки прокип’ятіть до 5 хвилин. Покладіть в кожну банку по кілька горошин перцю, гвоздику та лавровий лист. Зверху – кабачкові кружальця.
- Залийте все окропом, накрийте кришками і залиште на 5 хвилин. Потім злийте воду у каструлю, додайте сіль і цукор, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Щойно закипить, знімайте з вогню і додайте оцет, перемішайте та одразу залийте маринадом банки з кабачками.
- Закатайте кришками, переверніть і вкутайте до повного остигання. Зберігати потрібно у холодному місці.
Раніше ми писали рецепт томатного соусу з перцем і цибулею. Цю консервацію можна додавати до різноманітних страв.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ