Смак дитинства: ароматний сирник за маминим рецептом
Десерт викличе приємні спогади з дитинства

Рецепт ароматного сирника/Фото: pexels
Ароматна випічка миттєво поверне вас у дитинство. Пропонуємо приготувати неймовірно легкий та смачний сирник за маминим рецептом.
Інгредієнти
Тісто
- масло вершкове 82% - 100 г
- яйце куряче, велике - 2 шт.
- цукор - 150 г
- сіль - за смаком
- сметана - 3 ст. л.
- розпушувач - 1 ч. л.
- борошно - 300 г
Сирна маса
- сир кисломолочний - 1.5 кг
- цукор - 350 г
- масло вершкове 82% - 150 г
- яйце куряче, велике - 8 шт.
- родзинки - 150 г
- борошно - 4 ст. л.
- цукор ванільний - 20 г
- лимон - 1 шт.
Спосіб приготування
- Готуємо тісто. Розітріть м’яке масло та цукор у мисці, додайте дрібку солі та яйця, перемішайте до однорідності. Додайте сметану, просійте борошно та розпушувач і замісіть тісто.
- Обгорніть тісто харчовою плівкою та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
- Для сирної маси промийте та переберіть родзинки, залийте окропом та залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, обсушіть родзинки та обваляйте у борошні.
- Збийте яйця з цукром та ванільним цукром до пишності. Поєднайте у великій мисці яєчну суміш, перебиті у блендері сир та м’яке масло. Додайте родзинки, цедру 1 лимона та кілька крапель соку. Усе ретельно перемішайте.
- Розділіть тісто на більшу та меншу частини. Більшу розкачайте на присипаній борошном поверхні та викладіть на змащене маслом та встелене пергаментним папером деко, формуючи бортики. Викладіть на тісто сирну масу та розрівняйте.
- Менший шматок розкачайте, наріжте смужками та зробіть джгутики. Накрийте джгутиками пиріг та поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати полуничний пиріг за п'ять хвилин. Порадуйте себе та родину смачним десертом.
Джерело:
shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні