Як приготувати пишний омлет, щоб він не осів: додайте секретний інгредієнт
Виявляється, пишний омлет не тільки дарує незабутній смак, а й несе колосальну користь організму

Як приготувати омлет пишним / Фото: timolina/Freepik
Багато хто з нас асоціює пишний омлет із тим самим ранковим прийомом їжі в дитячому садку. На думку дієтологів, його цілком можна вживати і на вечерю, адже користь омлету незаперечна через велику кількість білка.
Деталі
Що стосується горезвісного жовтка і чуток про шкідливий холестерин у ньому, то з цього приводу можете не турбуватися - печінка людини за добу виробляє у багато разів більше цієї речовини. А ось корисні жири в ньому ви не знайдете в такому обсязі в жодному іншому продукті.
Приготувати пишний омлет можна різними способами: хтось смажить його на сковорідці, а хтось використовує для створення кулінарного шедевра духову шафу або мікрохвильовку. Потрібно всього лише як слід розігріти поверхню і брати найсвіжіші яйця. До речі, перевірити це можна в прохолодній воді - вони мають тонути.
Знаючі люди, щоб приготувати омлет пишним, клали в нього манну кашу або трохи борошна. Цей секрет перетворював звичайну яєчну запіканку на щось дивовижне й апетитне.
Як приготувати пишний омлет, щоб він не осів
Вам знадобляться чотири курячі яйця і 1,5 чайної ложечки манки або пшеничного борошна. Смажте їх на максимальному рівні вогню, який після першої хвилини потрібно зменшити.
Класичний рецепт включає молоко і вершкове масло. Змішайте з ними в глибокому посуді яйця, сіль і обсмажуйте до готовності. Але молоко можна й не додавати.
Врахуйте, що рецепт пишного омлету без молока вдасться тільки при збиванні яєць ручним міксером. Для кожного яйця знадобиться приблизно 7 грамів олії та солі за смаком.
Причому, збивати жовтки і білки слід окремо. Спочатку на добре розігрітій сковороді обсмажте жовтки до середньої готовності, а далі викладіть на них рівномірним шаром білок і томіть омлет приблизно 10 хвилин.
Але подавати на стіл таку страву бажано з легкою закускою з овочів. Раніше ми опублікували рецепт салату з грибами, який у багато разів перевершує за смаком популярний олів'є.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!