ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати пишний омлет, щоб він не осів: додайте секретний інгредієнт

Рецепти 09:30 - 09 липня 2023

Виявляється, пишний омлет не тільки дарує незабутній смак, а й несе колосальну користь організму

Як приготувати омлет пишним / Фото: timolina/Freepik

Як приготувати омлет пишним / Фото: timolina/Freepik

Багато хто з нас асоціює пишний омлет із тим самим ранковим прийомом їжі в дитячому садку. На думку дієтологів, його цілком можна вживати і на вечерю, адже користь омлету незаперечна через велику кількість білка.

Деталі

Що стосується горезвісного жовтка і чуток про шкідливий холестерин у ньому, то з цього приводу можете не турбуватися - печінка людини за добу виробляє у багато разів більше цієї речовини. А ось корисні жири в ньому ви не знайдете в такому обсязі в жодному іншому продукті.

Приготувати пишний омлет можна різними способами: хтось смажить його на сковорідці, а хтось використовує для створення кулінарного шедевра духову шафу або мікрохвильовку. Потрібно всього лише як слід розігріти поверхню і брати найсвіжіші яйця. До речі, перевірити це можна в прохолодній воді - вони мають тонути.

Знаючі люди, щоб приготувати омлет пишним, клали в нього манну кашу або трохи борошна. Цей секрет перетворював звичайну яєчну запіканку на щось дивовижне й апетитне.

Як приготувати пишний омлет, щоб він не осів

Вам знадобляться чотири курячі яйця і 1,5 чайної ложечки манки або пшеничного борошна. Смажте їх на максимальному рівні вогню, який після першої хвилини потрібно зменшити.

Класичний рецепт включає молоко і вершкове масло. Змішайте з ними в глибокому посуді яйця, сіль і обсмажуйте до готовності. Але молоко можна й не додавати.

Врахуйте, що рецепт пишного омлету без молока вдасться тільки при збиванні яєць ручним міксером. Для кожного яйця знадобиться приблизно 7 грамів олії та солі за смаком.

Причому, збивати жовтки і білки слід окремо. Спочатку на добре розігрітій сковороді обсмажте жовтки до середньої готовності, а далі викладіть на них рівномірним шаром білок і томіть омлет приблизно 10 хвилин.

Але подавати на стіл таку страву бажано з легкою закускою з овочів. Раніше ми опублікували рецепт салату з грибами, який у багато разів перевершує за смаком популярний олів'є.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин