ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Смачніше, ніж у ресторані: рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром

Рецепти 15:00 - 09 липня 2023

Будьте обережні з цією стравою, адже від її божественного смаку легко можна втратити голову і не встежити за калоріями

Як приготувати лазанью по-італійськи / Фото: gotowanie.onet.pl

Як приготувати лазанью по-італійськи / Фото: gotowanie.onet.pl

Лазанья - класична страва італійської кухні з декількох шарів пасти під вершковим соусом і начинкою з м'яса. Рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром стане прекрасною альтернативою для любителів легшої версії.

Деталі

Для приготування доведеться докласти певних зусиль, але повірте, результат вартий витраченого часу. Такий обід запам'ятається надовго, а підходить він не тільки для сімейного застілля, а й для душевних посиденьок із друзями.

Інгредієнти для лазаньї

  • Шпинат - 40 г;
  • Сир рікотта - 200 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Яйце - 1 шт;
  • Сир моцарела - 200 г;
  • Олія рослинна;
  • Борошно - 2 ст.л;
  • Молоко - 1,5 ст;
  • Мускатний горіх;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Листи лазаньї - 15 аркушів.

Рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром

  1. Ретельно промийте шпинат і видаліть зайву вологу паперовим рушником. Різати не варто. Цибулю очистіть і наріжте кубиками, а часник пропустіть через прес.
  2. На пательні розігрійте олію або вершкове масло та викладіть цибулю. Щойно вона стане прозорою, можете додавати часник. Добре помішайте і за хвилину покладіть до них листя шпинату - він має зменшитися в об'ємі вдвічі. Після цього приберіть сковорідку з конфорки і дайте вмісту трохи охолонути.
  3. Додайте рікотту, одне яйце та моцарелу. Перемішуйте до повного з'єднання всіх компонентів.
  4. Для соусу потрібно розтопити вершкове масло і розвести в ньому 2 столові ложки борошна. Потім влийте молоко і швидко помішуйте соус. Посоліть, поперчіть і покладіть мускатний горіх.
  5. Варіть листи лазаньї 3 хвилини, а перший покладіть на дно жароміцного посуду. Змастіть соусом і розподіліть рівномірним шаром начинку. Повторюйте крок за кроком, поки не закінчаться листи. Кількість регулюйте на свій розсуд. Самий верхній шар можете притрусити тертим сиром.
  6. Відправте страву запікатися в духовку за 180 градусів на 30 хвилин. Хай смакує!

Якщо хочете вивчити більш дієтичні рецепти обідів, тоді спробуйте приготувати італійський суп ріболліта.

Джерело: gotowanie.onet.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин