Смачніше, ніж у ресторані: рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром
Будьте обережні з цією стравою, адже від її божественного смаку легко можна втратити голову і не встежити за калоріями

Як приготувати лазанью по-італійськи / Фото: gotowanie.onet.pl
Лазанья - класична страва італійської кухні з декількох шарів пасти під вершковим соусом і начинкою з м'яса. Рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром стане прекрасною альтернативою для любителів легшої версії.
Деталі
Для приготування доведеться докласти певних зусиль, але повірте, результат вартий витраченого часу. Такий обід запам'ятається надовго, а підходить він не тільки для сімейного застілля, а й для душевних посиденьок із друзями.
Інгредієнти для лазаньї
- Шпинат - 40 г;
- Сир рікотта - 200 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Часник - 1 зубчик;
- Яйце - 1 шт;
- Сир моцарела - 200 г;
- Олія рослинна;
- Борошно - 2 ст.л;
- Молоко - 1,5 ст;
- Мускатний горіх;
- Сіль, перець - за смаком;
- Листи лазаньї - 15 аркушів.
Рецепт лазаньї зі шпинатом і сиром
- Ретельно промийте шпинат і видаліть зайву вологу паперовим рушником. Різати не варто. Цибулю очистіть і наріжте кубиками, а часник пропустіть через прес.
- На пательні розігрійте олію або вершкове масло та викладіть цибулю. Щойно вона стане прозорою, можете додавати часник. Добре помішайте і за хвилину покладіть до них листя шпинату - він має зменшитися в об'ємі вдвічі. Після цього приберіть сковорідку з конфорки і дайте вмісту трохи охолонути.
- Додайте рікотту, одне яйце та моцарелу. Перемішуйте до повного з'єднання всіх компонентів.
- Для соусу потрібно розтопити вершкове масло і розвести в ньому 2 столові ложки борошна. Потім влийте молоко і швидко помішуйте соус. Посоліть, поперчіть і покладіть мускатний горіх.
- Варіть листи лазаньї 3 хвилини, а перший покладіть на дно жароміцного посуду. Змастіть соусом і розподіліть рівномірним шаром начинку. Повторюйте крок за кроком, поки не закінчаться листи. Кількість регулюйте на свій розсуд. Самий верхній шар можете притрусити тертим сиром.
- Відправте страву запікатися в духовку за 180 градусів на 30 хвилин. Хай смакує!
Якщо хочете вивчити більш дієтичні рецепти обідів, тоді спробуйте приготувати італійський суп ріболліта.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!