Найкраща страва на зиму: рецепт яблучного повидла
Згадайте теплі літні дні у холодну пору

Рецепт яблучного повидла на зиму / Фото: Pixabay
Поки панує яблучний сезон, саме час робити заготівлі на зиму. Пропонуємо вам рецепт густого та смачного яблучного повидла, який стане ідеальним доповненням улюбленої випічки, млинців та бутербродів. А особливі поціновувачі можуть вживати його окремо.
Вам знадобиться:
- 2,5 кг яблук
- 80 мл води
- 1,5 кг цукру
- 60 мл лимонного соку
Спосіб приготування:
- Банки простерилізуйте та закип'ятіть кришки. Яблука помийте, розріжте, видаліть серцевину та наріжте.
- Додайте воду до каструлі, всипте туди яблука та накрийте кришкою. Тушкуйте до м'якості на слабкому вогні, помішуючи час від часу.
- Збийте яблука занурювальним блендером. Також можна перетерти через сито додатково.
- Пюре перемістіть у велику посудину та засипте цукром. Додайте лимонний сік та прянощі на смак.
- Перемішуючи, доведіть пюре до кипіння. Після зменште вогонь до слабкого та варіть до потрібної густоти. Не забувайте постійно помішувати повидло та знімати його залишки зі станок посуду.
- Готову страву розлийте в банки та закрийте кришками. Накрийте ковдрою та почекайте, поки повидло повністю охолоне. Після перенесіть банки у сухе й темне місце.
Нещодавно ми ділилися рецептом вареників на кефірі.
Джерело:
Shuba
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні