ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Найкраща страва на зиму: рецепт яблучного повидла

Рецепти 09:49 - 12 вересня 2023

Згадайте теплі літні дні у холодну пору

Найкраща страва на зиму: рецепт яблучного повидла

Рецепт яблучного повидла на зиму / Фото: Pixabay

Поки панує яблучний сезон, саме час робити заготівлі на зиму. Пропонуємо вам рецепт густого та смачного яблучного повидла, який стане ідеальним доповненням улюбленої випічки, млинців та бутербродів. А особливі поціновувачі можуть вживати його окремо.

Вам знадобиться:

  • 2,5 кг яблук
  • 80 мл води
  • 1,5 кг цукру
  • 60 мл лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Банки простерилізуйте та закип'ятіть кришки. Яблука помийте, розріжте, видаліть серцевину та наріжте.
  2. Додайте воду до каструлі, всипте туди яблука та накрийте кришкою. Тушкуйте до м'якості на слабкому вогні, помішуючи час від часу.
  3. Збийте яблука занурювальним блендером. Також можна перетерти через сито додатково.
  4. Пюре перемістіть у велику посудину та засипте цукром. Додайте лимонний сік та прянощі на смак.
  5. Перемішуючи, доведіть пюре до кипіння. Після зменште вогонь до слабкого та варіть до потрібної густоти. Не забувайте постійно помішувати повидло та знімати його залишки зі станок посуду.
  6. Готову страву розлийте в банки та закрийте кришками. Накрийте ковдрою та почекайте, поки повидло повністю охолоне. Після перенесіть банки у сухе й темне місце.

Нещодавно ми ділилися рецептом вареників на кефірі.

Джерело: Shuba

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин