Пухкі і ароматні пампушки з часником: як приготувати суто українську випічку
Розкажемо, як зробити легке і пористе тісто, яке розтане в роті

Пампушки / Фото: скриншот
Страви української кухні – це завжди смачно і поживно. Прикрасити стіл і доповнити будь-яку першу страву можна за допомогою пампушок з часником і зеленню. Ці маленькі, ароматні і пухкі булочки просто тануть в роті і додають особливо присмаку обіду. Пропонуємо приготувати памушки.
Деталі
Для випікання пампушок з часником знадобляться наступні продукти:
- борошно — 400 гр;
- вода — 150 мл;
- дріжджі живі — 10 г;
- олія — 2 ст. л.;
- цукор — 1 ст. л;
- сіль — 0,5 ч. л.
Для змащування булочок:
- вода — 2 ст. л.;
- олія — 2 ст. л.;
- часник — 3 зубчики;
- кріп — 40 г;
- сіль — щіпка.
Приготування пампушок з часником і зеленню
- В першу чергу потрібно замішати опару. Для цього необхідно в миску просіяти трохи борошна, додати сіль і цукор, а потім покласти туди дріжджі. Далі їх потрібно залити теплою водою і розмішати. Суміш повинна настоятись і трохи піднятись в теплому місці.
- Коли опара підійде потрібно вимісити тісто. Воно повинно бути м’яким, пластичним і може трохи липнути до рук.
- Тісту потрібно дати ще раз піднятись в теплому місці.
- Далі потрібно змастити робочу поверхню і руки олією і зробити булочки. Їх необхідно викласти на деко і дати постояти ще 20 хвилин. Після цього булочки потрібно поставити в духовку і випікати до готовності.
- Для змащування булочок необхідно пропустити часник через прес, подрібнити зелень, олію сіль і трохи води. Все потрібно перемішати. Готові булочки потрібно змастити сумішшю одразу, як їх дістали з духовки.
Нагадаємо, що ми пропонували рецепт яблучного повидла.
Джерело:
ТСН
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні