ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пухкі і ароматні пампушки з часником: як приготувати суто українську випічку

Рецепти 12:10 - 12 вересня 2023

Розкажемо, як зробити легке і пористе тісто, яке розтане в роті

Пампушки / Фото: скриншот

Пампушки / Фото: скриншот

Страви української кухні – це завжди смачно і поживно. Прикрасити стіл і доповнити будь-яку першу страву можна за допомогою пампушок з часником і зеленню. Ці маленькі, ароматні і пухкі булочки просто тануть в роті і додають особливо присмаку обіду. Пропонуємо приготувати памушки.

Деталі

Для випікання пампушок з часником знадобляться наступні продукти:

  • борошно — 400 гр;
  • вода — 150 мл;
  • дріжджі живі — 10 г;
  • олія — 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ст. л;
  • сіль — 0,5 ч. л.

Для змащування булочок:

  • вода — 2 ст. л.;
  • олія — 2 ст. л.;
  • часник — 3 зубчики;
  • кріп — 40 г;
  • сіль — щіпка.

Приготування пампушок з часником і зеленню

  1. В першу чергу потрібно замішати опару. Для цього необхідно в миску просіяти трохи борошна, додати сіль і цукор, а потім покласти туди дріжджі. Далі їх потрібно залити теплою водою і розмішати. Суміш повинна настоятись і трохи піднятись в теплому місці.
  2. Коли опара підійде потрібно вимісити тісто. Воно повинно бути м’яким, пластичним і може трохи липнути до рук.
  3. Тісту потрібно дати ще раз піднятись в теплому місці.
  4. Далі потрібно змастити робочу поверхню і руки олією і зробити булочки. Їх необхідно викласти на деко і дати постояти ще 20 хвилин. Після цього булочки потрібно поставити в духовку і випікати до готовності.
  5. Для змащування булочок необхідно пропустити часник через прес, подрібнити зелень, олію сіль і трохи води. Все потрібно перемішати. Готові булочки потрібно змастити сумішшю одразу, як їх дістали з духовки.

Нагадаємо, що ми пропонували рецепт яблучного повидла.

Джерело: ТСН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин