ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Готуємо сезонний десерт: ніжний пиріг зі сливами

Рецепти 16:54 - 19 вересня 2023

Пиріг, що стане головною стравою на осінньому столі

Готуємо сезонний десерт: ніжний пиріг зі сливами

Фото з Інстаграму "savjuk_pro"

Одним з найпопулярніших фруктів осені є слива. Зазвичай сезонний продукт наділений кислим смаком, проте це не заважає йому бути основним інгредієнтом для випічки. У заливному пирогу слива повністю відповідає за смак та надає страві соковитості. Продукт можна поєднувати з яблуками або виноградом для створення більш глибокої смакової консистенції.

Деталі

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 150 гр вершкового масла
  • 300 гр борошна
  • 100 гр цукру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/3 ч. л. сіль

Для начинки:

  • 400 гр сливи
  • 400 гр сметани
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. крохмалю
  • 2 гр ваніліну

Інструкція приготування:

  1. Спочатку змішайте борошно з розпушувачем та додайте невелику кількість солі.
  2. Візьміть іншу ємність і змішайте в ній вершкове масло, цукор та борошно, ретельно розтираючи їх виделкою до утворення крихти.
  3. Далі додаємо яйце й сметану та замішуємо тісто.
  4. Візьміть форму та покрийте її спеціальним папером для випікання. Змастіть поверхню вершковим маслом. Добре розгорніть тісто у формі, залишаючи високі борти для начинки. Закрийте місткість з основою плівкою або рушником і поставте в холодильник на 10-15 хвилин.
  5. У час, коли тісто зберігається в холодильнику, підготуйте начинку. Для цього варто обрати глибоку тарілку та змішати у ній такі інгредієнти: сметану, яйця, цукор, крохмаль та ванілін. Далі беремо основну складову пирога – сливи та розрізаємо їх навпіл, обережно видаляючи кісточку. Половинки слив розріжте ще на декілька частин та за потреб обваляйте їх у крохмалі.
  6. Розмістіть половину всієї кількості слив на дні форми та залийте їх половиною сметанкової суміші.
  7. Додайте решту слив та знову залийте їх сметаною. Перед початком випіканням легенько струсіть форму, щоб начинка змогла рівномірно розподілитися.
  8. Пиріг варто випікати протягом 45 хвилин на 180 °C у попередньо розігрітій духовці. Під час випікання начинка може дещо піднятися, але пізніше вона осідатиме.
  9. Після того як пиріг повністю охолоне, його можна дістати з форми та скуштувати.

Також ми розповідали як самостійно приготувати яблучний оцет.

Джерело: НВ ЛАЙФ

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин