Готуємо сезонний десерт: ніжний пиріг зі сливами
Пиріг, що стане головною стравою на осінньому столі

Фото з Інстаграму "savjuk_pro"
Одним з найпопулярніших фруктів осені є слива. Зазвичай сезонний продукт наділений кислим смаком, проте це не заважає йому бути основним інгредієнтом для випічки. У заливному пирогу слива повністю відповідає за смак та надає страві соковитості. Продукт можна поєднувати з яблуками або виноградом для створення більш глибокої смакової консистенції.
Деталі
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 гр вершкового масла
- 300 гр борошна
- 100 гр цукру
- 1 яйце
- 1 ст. л. сметани
- 1 ч. л. розпушувача
- 1/3 ч. л. сіль
Для начинки:
- 400 гр сливи
- 400 гр сметани
- 2 яйця
- 4 ст. л. цукру
- 2 ст. л. крохмалю
- 2 гр ваніліну
Інструкція приготування:
- Спочатку змішайте борошно з розпушувачем та додайте невелику кількість солі.
- Візьміть іншу ємність і змішайте в ній вершкове масло, цукор та борошно, ретельно розтираючи їх виделкою до утворення крихти.
- Далі додаємо яйце й сметану та замішуємо тісто.
- Візьміть форму та покрийте її спеціальним папером для випікання. Змастіть поверхню вершковим маслом. Добре розгорніть тісто у формі, залишаючи високі борти для начинки. Закрийте місткість з основою плівкою або рушником і поставте в холодильник на 10-15 хвилин.
- У час, коли тісто зберігається в холодильнику, підготуйте начинку. Для цього варто обрати глибоку тарілку та змішати у ній такі інгредієнти: сметану, яйця, цукор, крохмаль та ванілін. Далі беремо основну складову пирога – сливи та розрізаємо їх навпіл, обережно видаляючи кісточку. Половинки слив розріжте ще на декілька частин та за потреб обваляйте їх у крохмалі.
- Розмістіть половину всієї кількості слив на дні форми та залийте їх половиною сметанкової суміші.
- Додайте решту слив та знову залийте їх сметаною. Перед початком випіканням легенько струсіть форму, щоб начинка змогла рівномірно розподілитися.
- Пиріг варто випікати протягом 45 хвилин на 180 °C у попередньо розігрітій духовці. Під час випікання начинка може дещо піднятися, але пізніше вона осідатиме.
- Після того як пиріг повністю охолоне, його можна дістати з форми та скуштувати.
Також ми розповідали як самостійно приготувати яблучний оцет.
Джерело:
НВ ЛАЙФ
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні