Топ-5 рецептів дієтичної паски
Кращі рецепти дієтичної пасхальної випічки

фото: pixabay
Свято світлого Великодня завжди супроводжується багатим столом і не проходить безслідно для фігури. Щоб скоротити кількість споживаних калорій, пропонуємо вам спекти дієтичну паску, яка буде не менш смачною, ніж традиційна випічка.
Паска з перепелиними яйцями на кефірі

Інгредієнти:
- 200 г меду;
- 9 шт. перепелиних яєць;
- трохи соди погасити оцтом;
- родзинки, курага, горіхи;
- мука, скільки знадобиться.
Як приготувати:
- Необхідно змішати яйця з кефіром, додати в отриману суміш мед, соду і оцет.
- У невеликих кількостях додавайте борошно, щоб вийшло тісто як для оладок.
- Подрібніть сухофрукти з горіхами і додайте їх в отримане тісто.
- Масу викладіть у форму, попередньо змащену маслом.
- Випікайте паску в духовці розігрітій до 200 ° C 40-45 хвилин.
Паска з курагою і горіхами

Інгредієнти:
- 0,5 кг нежирного сиру;
- 4-5 ст. ложкок фруктози;
- 150 г кураги;
- 150 г горіхів.
Розведіть 2 столових ложки фруктози в 150 г води і покришите курагу з горіхами. Перетріть сир через сито і змішайте його з половиною кураги, горіхів, і водою з фруктозою. Застеліть форму харчовою плівкою і викладіть туди отриману масу. Зробіть поглиблення і помістіть всередину залишки горіху та кураги або прикрасьте ними паску зверху. Поставте форму в холодильник на 12 годин.
Заварна паска

Інгредієнти:
- Півсклянки нежирного молока;
- 1,5 ч. л. сухих дріжджів;
- 5 яєць;
- 3 ст. ложки меду;
- 2-3 склянки борошна;
- родзинки;
- курага.
У гаряче молоко додайте третину склянки борошна і закип'ятіть отриману суміш. У вас вийде тісто, його необхідно ретельно розтерти. В решті теплого молока розведіть дріжджі і додайте його в розтерте тісто. Ретельно все перемішайте і дайте настоятися пів години.
Збийте білки в піну, а жовтки перетріть з медом. Влийте все в тісто і перемішайте. На дві години поставте опару в тепле місце. В кінці додайте подрібнену курагу та ізюм і розтоплене масло. Добре перемішайте тісто і помістіть його в форму для запікання. Випікайте паску 40 хвилин при 180-200 ° С.
Паcка без випічки з ряжанки

Інгредієнти:
- два літри ряжанки;
- два літри молока;
- 6 яєць;
- 1,5 склянки меду;
- 1,5 склянки сметани;
- 100 г масла вершкового.
Змішайте в каструлі молоко і ряжанку, додайте сметану і все перемішайте. Всі жовтки розітріть з медом, додайте їх в каструлю і поставте суміш на вогонь.
Після того як відійде сироватка, зніміть каструлю з вогню і остудіть. Відіжміть через марлю отриману масу і додайте туди масла. Отриману суміш помістіть в форму і поставте на ніч у холодильник для застигання.
Низькокалорійна паска з сиром

Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 4 яйця;
- 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- 150 г цільнозернового борошна;
- 10 г розпушувача;
- 150 мл молока;
- Пакетик ваніліну;
- 100 г сухофруктів і цукатів;
- Підсолоджувач.
Змішайте всі інгредієнти, крім білків. Білки збийте окремо і додайте до одержаної маси. Перелийте тісто в форму і випікайте паску в розігрітій до 180 градусів духовці близько години. Готовність перевірте зубочисткою.
Раніше ми розповідали про натуральні барвники для пасхальних яєць.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!