ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Літня овочева закуска з баклажанами та перцем – соковито і легко

Рецепти 22:01 - 29 липня 2025

Мінімум продуктів, але максимум смаку

Літня овочева закуска з баклажанами та перцем – соковито і легко / Фото: pixels

Літня овочева закуска з баклажанами та перцем – соковито і легко / Фото: pixels

Ця страва стане ідеальною закускою або гарніром у спекотні дні. Баклажани, обсмажені до золотистості, солодкий перець і пікантна заправка – це просте поєднання з неймовірним смаком!

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 1-2 солодких перці
  • 3 ст. л оливкової олії
  • 2 ст. л соєвого соусу
  • 1-2 ст. л яблучного оцту
  • 0,5 ч. л меду
  • 1-2 зубчики часнику
  • третина ч. л чорного перцю
  • 0,5 ч. л червоної паприки
  • 4-5 гілок петрушки/кіноа

Спосіб приготування:

  1. Баклажани ріжемо на шматочки. Посипаємо сіллю та залишаємо на 10 хвилин.
  2. Зливаємо воду, що виділилась під час приготування. Баклажани обсмажуємо на олії до золотистої скоринки.
  3. На тій ж пательні смажимо перець на середньому вогні до моменту, поки він стане трохи м'яким.
  4. Для заправки з'єднуємо олію, соєвий соус, оцет, мед, часник, чорний перець, червону паприку та петрушку.
  5. З'єднуємо баклажани, перець та заправку. Залишаємо на 10 хвилин щоб овочі просочилися на увібрали смак. Смачного!

Також читайте: Від грядки до банки: як зберегти літній смак маринованих огірків?

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин