Які продукти мають максимальну цінність для організму — думка дієтолога
П'ять продуктів з величезною кількістю корисностей

Фото: Unsplash/ Автор Adolfo Félix
Для того, щоб бути здоровим неодмінно потрібно харчуватися правильно. Дієтолог Юлія Макаренкова розповідає про те, які продукти мають максимальну цінність для нашого організму.
Куркума
У ній міститься речовина куркумін, яка позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, а також знімає запалення. Однак тим, у кого жовчнокам'яна хвороба вживати куркуму потрібно з обережністю. ⠀
Масло вершкове
Цей продукт унікальний за своїм складом: вітаміни А, D, Е, К, баланс кальцію і фосфору.
Кейл
У кучерявою капусті вагон і маленький візок вітамінів, мікроелементів, амінокислот і клітковини. Кейл відмінно підійде для зелених салатів і омлетів.
Шипшина
У його плодах величезна кількість вітамінів, особливо вітаміну C (не менше 0,2%) і вітамінів P і K, а також флавоноїдів, каротиноїдів. Тепла настійка перед їжею — стимуляція жовчовиділення, при піску в нирках не протипоказаний, навіть навпаки.
Перга
У пилку рослин, зібраною медоносною бджолою, безліч амінокислот, жирних кислот, а також концентрація вітамінів групи В і мікроелементів. Головне — це продукт ферментації бджіл, в якому містяться пробіотичні культури.
Раніше розповідали про 5 лайфхаків, які допоможуть скинути вагу.
Також повідомляли про те, як інтервальне голодування впливає на захворювання.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!