Науковці назвали ягоди, які знижують кров'яний тиск
Ягоди містять корисні рослинні сполуки

Фото: Pixabay/Автор — Anrita1705
Полуниця і чорниця багаті корисними рослинними сполуками під назвою антоціани, які надають ягодам яскраві червоні, сині й пурпурні відтінки. Науковці пов’язали їх із поліпшенням здоров’я людини.
Дослідники з Королівського університету Белфаста в Північній Ірландії з'ясували, що у людей, які вживали продукти, багаті флавоноїдами, був нижчий кров'яний тиск. Вчені визначили, що жінки, які їли понад три порції чорниці або полуниці на тиждень, мали на 34% менший ризик серцевого нападу у порівнянні з тими, хто їв менше.
До того ж речовини антоціани, судячи з усього, роблять кровоносні судини еластичнішими та сприяють нормалізації артеріального тиску. Окрім цього, науковці припустили, що кишківник може частково відповідати за сприятливий вплив флавоноїдів на кров’яний тиск.
Раніше ми розповідали, чому варто включити обліпиху у свій раціон.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!