Які продукти потрібно їсти щодня, щоб тримати в нормі рівень вітаміну D
У холодну пору року проявляється брак цього вітаміну

Продукти з вітаміном D, які замінять Сонце у холодну пору року/Фото: Elena Mozhvilo/Getty Images
Усі знають, що для нормального рівня вітаміну D в організмі, потрібно декілька хвилин на день знаходитись на сонці, проте у холодну пору року в Україні це не є дієвим методом. Вітамін D є важливим елементом для засвоєння кальцію в кишечнику, який, в свою чергу, відповідає за міцність кісток. Ми розповімо про декілька продуктів, які потрібно вживати щодня, щоб ефективно поповнювати баланс цього вітаміну.
Риба
Жирна риба, така як скумбрія, лосось чи тунець є важливим джерелом вітаміну D. В меншій кількості цей вітамін міститься в оселедці і сардинах. Дієтологи рекомендують вживати жирну рибу двічі на тиждень. У 100 грамах дикого лосося міститься близько 124% денної норми вітаміну D.
Яйця
Яєчні жовтки – це найжирніша частина яйця. У них міститься велика кількість поживних речовин, зокрема і вітаміну D. У двох яєчних жовтках міститься близько 10% денної норми цього вітаміну. Дієтологи рекомендують вживати їх на сніданок.
Гриби
Лісові гриби – це єдине рослинне джерело вітаміну D, особливо, якщо вони росли на сонячній стороні. 100 грам дикорослих грибів можуть містити до 280% денної норми вітаміну D.
Нагадаємо, що лікар-нутріціолог розповіла, як уникнути проблем із печінкою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!