Вчені з'ясували, наскільки рожева сіль корисна для здоров'я
Вчені порівняли гімалайську сіль зі звичайною, та розповіли про результати

Вчені порівняли користь для організму від рожевої солі зі звичайною/Фото: Pixabay
Вчені з'ясували, наскільки рожева сіль корисна для здоров'я. Вони порівняли її зі звичайною, та розповіли про результати.
Рожеву гімалайську сіль видобувають у горах солоного хребта у віддаленому регіоні Пенджаб у Пакистані, на південь від Ісламабаду. Незвичайний колір їй надають різні мінерали.
Гімалайська рожева сіль видобувається вже кілька сотень років. Історично вона використовувалася для приготування та консервування їжі.
Рожева сіль складається в основному з хлориду натрію. У звичайній кухонній солі міститься 581 мг натрію на чверть чайної ложки, а у гімалайській – 388 мг.
Вчені вважають, що рожева сіль не корисніша, ніж звичайна кухонна. Це підтвердили численні дослідження.
Раніше ми розповіли, чим корисна шипшина і як її приймати.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!