ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Міфи, в які вірили багато поколінь: дієтолог розповіла правду про мед

Здоров'я 15:24 - 21 лютого 2022

Експерт розповіла, що насправді мед практично не відрізняється від цукру

Дієтолог розвіяла найпоширеніші міфи про мед/Фото: Unsplash

Дієтолог розвіяла найпоширеніші міфи про мед/Фото: Unsplash

Нутриціолог Софія Рожко розвіяла найпоширеніші міфи про мед. Експерт розповіла, чи справді мед корисніший, ніж цукор і розповіла про властивості цього продукту.

Мед відомий людям упродовж тисяч років. Його додають у їжу, з нього роблять ліки, використовують у косметології. Наші предки вважали, що мед відрізняється цілющими властивостями і є кориснішою альтернативою цукру. Дієтолог Софія Рожко розвіяла головні міфи про цей продукт.

Читайте також: Медики назвали популярний продукт, який підвищує тиск

Експерт розповіла, що мед складається практично з фруктози та глюкози. Виходить, що 80% складу меду займає цукор, а решта на 20% - вода. Рідина обтяжує продукт і таким чином в одній чайній ложці меду більше цукру, ніж у чайній ложці чистого цукру. Саме тому мед не є дієтичним продуктом.

Багато людей вважають мед корисним лише тому, що цей продукт є натуральним. Однак Рожко стверджує, що за складом мед не відрізняється від звичайного цукру. Експерт зазначає, що в натуральному меді дійсно містяться вітаміни, проте їх у продукті дуже мало.

Чи можна нагрівати мед

Існує міф, що при нагріванні мед стає небезпечним і перетворюється на отруту. Експерт розповіла, що при нагріванні меду понад 60 градусів у ньому розчиняється частина крохмалю.

Дієтолог розвіяла найпоширеніші міфи про мед/Фото: Unsplash

Також при нагріванні утворюється гідроксиметил-фурфуролу - проміжний продукт, який виникає у процесі хімічного розкладання цукру. Ця речовина небезпечна, однак у кількох ложках меду її дуже мало і вона ніяк не вплине на організм. Також ця речовина виникає при нагріванні цукру та нектару агави.

Експерт радить звернути увагу на інші продукти, які містять більше корисних речовин, ніж мед. Раніше ми називали продукти, у яких міститься багато кальцію. Цей мінерал корисний не тільки для зубів, кісток та суглобів, але й для м'язів, серцево-судинної та нервової систем. Щоб підтримувати своє здоров'я, потрібно щодня вживати ці продукти.

Джерело: Instagram

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин