ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Суперфуд для здоров'я та схуднення: як приготувати броколі, щоб вона була корисною

Здоров'я 17:17 - 31 травня 2022

Розповідаємо, чим корисна броколі та як правильно її готувати

Як зберегти користь броколі під час приготування/Фото: Unsplash

Як зберегти користь броколі під час приготування/Фото: Unsplash

Броколі – це чудовий дієтичний продукт. Цей вид капусти допоможе схуднути та підтримати здоров'я. Розповідаємо, чим корисна броколі та як її правильно готувати.

Броколі містить величезну кількість корисних речовин і всього 28 ккал у 100 г продукту. Найбільше в броколі вітамінів С і К, також до її складу входять каротеноїди, фолієва кислота, клітковина, калій.

Як правильно готувати броколі

Потрібно відзначити, що броколі можна їсти в сирому вигляді, додаючи її в різноманітні салати - так ви отримаєте більше користі від цього продукту. Перед вживанням або приготуванням важливо правильно розділити овоч на окремі суцвіття, адже в іншому випадку він виділить речовину сульфурофан, яка вважається отруйною для деяких тварин. Спочатку відріжте сам стрижень, а потім акуратно розділіть на окремі частини без ножа.

Як приготувати броколі, щоб вона була кориснішою/Фото: Unsplash

Щоб броколі зберегла при приготуванні свої корисні властивості, її необхідно варити або готувати на пару.

Як варити броколі

Налийте воду, підсоліть до смаку, доведіть до кипіння і лише тоді опускайте в неї суцвіття. Дорослу головку капусти броколі варять не більше 5 хвилин, але якщо вона велика і ви не поділяли її на окремі суцвіття - тоді цей час збільшується до 10 хвилин. Якщо ви не вживатимете в їжу броколі відразу після приготування, фахівці радять зберігати її в прохолодній воді - так вона залишиться хрумкою і збереже свої корисні властивості.

Як приготувати броколі на пару

Якщо ви хочете, щоб капуста броколі зберегла всі корисні властивості, рекомендується готувати на пару. Приготування не займає багато часу та сил:

  • влити воду в чашу пароварки, увімкнути пристрій;
  • акуратно розділити капусту броколі на окремі суцвіття, 2-3 рази промити в прохолодній воді;
  • перекладіть броколі в сито пароварки, встановіть над чашою, де закипіла вода;
  • закрийте кришку пароварки, таймер встановіть на 5 хвилин;
  • щоб приготувати цілу головку капусти броколі - таймер повинен стояти на 10 хвилин;
  • після закінчення приготування дайте овочу настоятися (3 хвилини);
  • коли страва готова, її можна підсолити, приправити насінням кунжуту чи льону, збризнути олією.

Раніше ми розповідали, які хвороби щитовидної залози виникають найчастіше і від яких продуктів слід відмовитись, щоб не зашкодити своєму здоров'ю.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин