Дієтолог назвала доступні аналоги дорогих продуктів
Ці продукти хоча й дешевші, але не менш корисні

Чим замінити дорогі продукти/Фото: pexels
Нутриціолог-дієтолог Ольга Дорош розповіла, чим можна замінити дорогі продукти. За її словами, ці продукти хоча й дешевші, але такі ж корисні.
Читайте також: Небезпечно для здоров'я: з якими продуктами не можна пити каву
Деталі
Ольга Дорош опублікувала список продуктів-аналогів у Instagram:
- М'ясо = субпродукти. Це печінка, серця, шлуночки тощо. Спеціаліст радить пекти, тушкувати або робити паштети. ⠀ ⠀
- Червона риба = скумбрія, оселедець. ⠀ ⠀
- Сібас, дорадо = хек, тилапія, минтай. ⠀ ⠀
- Гречка, дикий рис, амарант, кіноа = пшоно, ячна, пшенична та будь-яка доступна крупа, а також квасоля та нут.
- Помідори, огірки = квашені овочі, морква, буряк, капуста. ⠀ ⠀
- Батат = картопля. ⠀ ⠀
- Зелень салату, мікси, мікрогрін = черемша, цибуля на підвіконні.
- Оливкова, лляна олія = будь-яка інша олія в міру. Краще вживати цілі оливки, насіння, горіхи.
- Чіа = льон. ⠀
- Авокадо = будь-які інші продукти, багаті на жири. Або можна пошукати акційні, можна брати неспілі, які за 4-5 днів дозріють на підвіконні.
- Рисове борошно = пшеничне цільнозернове. Або можна у біле пшеничне звичайне додати висівки.
- Кускус = ціла пшениця чи пшенична каша, вівсяна крупа плющена.
- Ягоди Годжі, спіруліна, хлорофіл = будь-які ягоди (можна заморожені), будь-яка доступна зелень. ⠀ ⠀
- Брокколі = звичайна капуста, фіолетова капуста.
- Сир = кефір.
Раніше ми писали, що економіст спрогнозував, коли в Україні знизяться ціни на ранні овочі. Зростання цін на ці продукти відбулося через проблеми з логістикою.
Джерело:
Ольга Дорош
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні