Ягода життя: у чому користь винограду та кому його їсти заборонено
Ця ягода позитивно впливає на серцево-судинну систему

У чому користь винограду/Фото: Рexels
Виноград варто вживати для профілактики онкозахворювань, окрім цього літня ягода має багато інших корисних властивостей. Дізнайтеся, чим корисний виноград та кому його їсти категорично заборонено.
Виноград: корисні властивості
Джерело вітамінів та поживних речовин
Найбільш корисним вважається виноград темного кольору, оскільки він містить велику кількість селену, цинку, міді, заліза, кальцію, калію, магнію, марганцю, алюмінію, бору, йоду і кобальту.

Окрім цього, ягода багата вітамінами С, Е, Р, групи В - В1, В2, В4, В5 і В6, В9.
Для серцево-судинної системи
Виноград знижує ризик утворення тромбів і позитивно впливає на серцево-судинну систему. Ягода збільшує вміст у крові оксиду азоту, який запобігає утворенню згустків крові, тим самим скорочуючи ймовірність серцевих нападів.
Позитивний вплив на мозок
Лікарі стверджують, що ця літня ягода позбавляє від безсоння, покращує пам'ять і полегшує головний біль.

Омолоджувальний засіб
У косметології виноград використовують як омолоджувальний засіб. Тому споживання цієї ягоди може дати позитивні результати.
Кому не можна їсти виноград
Людям, у яких є непереносимість фруктози, варто обмежити споживання винограду. Оскільки це калорійна ягода: у 100 грамах міститься близько 3 чайних ложок цукру.
Дієтологи не рекомендують споживати виноград людям, які дотримуються певного раціону чи дієти. Найкраща добова норма винограду для дорослої людини в день – 100-150 грам.
Раніше ми писали, чому їсти смажене шкідливо. Канцерогенні речовини, які можуть утворюватися при смаженні, дуже отруйні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!