Який виноград корисніший для здоров'я: червоний чи білий
Виноград є відмінним джерелом корисних елементів та вітамінів

Користь винограду для організму людини. Фото: Pixabay/Автор- NickyPe
Всім відомо, що виноград може не тільки виконати денну норму споживаних фруктів, а й покращити здоров'я. Зараз саме настав час для домашнього винограду, який є найкориснішим. У нашій статті дізнаєтесь, який краще споживати: білий чи червоний.
Вміст корисних елементів винограду
Якщо говорити про поживні речовини, то користь для організму білий та червоний виноград приносить майже однаково. У виданні HealthLive фахівці зазначають, що в ягоді є велика кількість калію (225 мг), яка допомагає серцево-судинній системі. Окрім цього, виноград має залізо (0,60 мг) та кальцій (30 мг). Перший запобігає розвитку анемії, а друга речовина корисна для зубів та кісток.
Читайте також: Які продукти не можна їсти при гіпертонії
Червоний виноград:
- зміцнює серце та слугує для профілактики ниркових захворювань
- відновлює пошкоджені клітини внаслідок великої кількості антиоксидантів
- покращує захист клітин сітківки ока від ультрафіолетового світла
- уповільнює старіння клітин мозку, завдяки антоціану. Це речовина, яка надає винограду яскравий червоний колір.
Білий виноград:
- відновлює нормальну роботу жовчного міхура, оскільки білий виноград сприяє сечогінній та жовчній функції організму
- слугує гарною профілактикою раку молочної залози та покращує загальний рівень здоров'я через унікальні сполуки флавоніду й поліфенолу, які містяться у шкурці білого винограду.
Нагадаємо, ми раніше писали про корисні властивості винограду. Дізнайтеся також, кому заборонено його їсти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!