5 харчових звичок для здоров'я серця
Щоб запобігти серцевим захворюванням важливо правильно харчуватися

Яких харчових звичок варто дотримуватися, щоб запобігти захворюванням серця/Фото: Louis Hansel/Unsplash
Важливо піклуватися про своє серце щоб запобігти захворюванням. Для здорового серця потрібно відповідно харчуватися, наголошує доктор медичних наук, магістр охорони здоров’я та кардіолог Каустубх Дабхадкар, він розказав, які п’ять харчових звичок, допоможуть зробити ваше серце здоровішим.
Споживайте більше овочів та фруктів
Доктор Дабхадкар зазначає, що дієти, багаті фруктами та овочами, можуть допомогти знизити ризик серцевих захворювань, забезпечуючи необхідними поживними речовинами, такі як вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Багато фруктів і овочів містять високий рівень вітамінів С і Е, які, як відомо, мають антиоксидантні властивості. Крім того, фрукти та овочі містять багато калію, який може допомогти знизити артеріальний тиск.
Вживайте цільнозернові продукти
Вживання цільного замість очищеного зерна - великий крок у піклуванні про здоров’я вашого серця. Цільнозернові продукти багаті на клітковину та поживні речовини, які допомагають знизити рівень холестерину та зменшити ризик серцевих захворювань, а також вони містять необхідні вітаміни B і E, магній і селен. Натомість рафіновані зерна, такі як макарони та білий хліб, виготовляються шляхом видалення висівок і зародків із зерна, а також більшості клітковини та корисних поживних речовин разом із ними.
Обмежити споживання насичених жирів та трансжирів
Вони підвищують рівень холестерину і збільшують ризик серцевих захворювань. Обмежуючи споживання насичених жирів, що містяться в м’ясі та молочних продуктах, і уникаючи трансжирів, що містяться в оброблених харчових продуктах, ви можете знизити рівень холестерину та знизити ризик серцевих захворювань.
Їсти рибу двічі на тиждень
Риба багата на омега-3 жирні кислоти, така як лосось, тунець і сардини, може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, сприяючи зниженню рівня тригліцеридів, зменшенню запалення та артеріального тиску. Лікар-кардіолог наголошує, що вживання риби двічі на тиждень може допомогти вам досягти рекомендованого споживання цих незамінних жирних кислот.
Не їжте на ніч
Це може допомогти вам контролювати свою вагу і подбати про здоров’я серця. Коли ви їсте ранню вечерю, то організм використовує надлишок глюкози замість того, щоб зберігати її у вигляді жиру. Крім того, прийом їжі пізніше ввечері може уповільнити метаболізм і посилити почуття голоду.
Днями ми писали, що вчені встановили ще одну користь споживання риби. Науковці простежили, як споживання цього продукту впливає на здоров'я нирок.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!