Шкідливо чи корисно: експерт розвіяла міфи про крохмаль
За словами експерта, цей продукт не варто їсти щодня

Експерт розповіла про користь та шкоду крохмалю/Фото: pixabay
Найбільше крохмалем наповнене зерно злакових рослин, таких як рис, пшениця, кукурудза, а також бульби картоплі та зерно ячменю. Споживаючи ці продукти, ми не турбуємося про те, як вони впливають на організм. Однак експерт з харчування Наталія Мазурик розповіла, яку шкоду чи користь може нести крохмаль.
Чи справді крохмаль корисний
Загалом, крохмаль – це швидкий вуглевод, його глікемічний індекс (ГІ) дуже високий, у ньому також багато калорій та вуглеводів. За словами експерта, цей продукт не рекомендується вживати щодня. Наталія Мазурик каже:
Навіть якщо ви додасте до їжі одну-дві ложки крохмалю, великої біди це не принесе
Однак варто знати, що в одній чайній ложці крохмалю міститься 20 калорій та 4 грами вуглеводів. В одній столовій ложці – 40 калорій та 10 грамів вуглеводів.
Зловживати крохмалем не треба, але цей продукт характеризується також корисними властивостями. Картопляний крохмаль прискорює обмін речовин, є основним джерелом енергії та покращує травний процес.
Раніше ми писали, чому потрібно їсти огірки. Цей водянистий фрукт (так, так, технічно огірок – фрукт) несе величезну користь і майже не має недоліків для здоров'я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!