ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Шкідливо чи корисно: експерт розвіяла міфи про крохмаль

Здоров'я 15:02 - 20 квітня 2023

За словами експерта, цей продукт не варто їсти щодня

Шкідливо чи корисно: експерт розвіяла міфи про крохмаль

Експерт розповіла про користь та шкоду крохмалю/Фото: pixabay

Найбільше крохмалем наповнене зерно злакових рослин, таких як рис, пшениця, кукурудза, а також бульби картоплі та зерно ячменю. Споживаючи ці продукти, ми не турбуємося про те, як вони впливають на організм. Однак експерт з харчування Наталія Мазурик розповіла, яку шкоду чи користь може нести крохмаль.

Чи справді крохмаль корисний

Загалом, крохмаль – це швидкий вуглевод, його глікемічний індекс (ГІ) дуже високий, у ньому також багато калорій та вуглеводів. За словами експерта, цей продукт не рекомендується вживати щодня. Наталія Мазурик каже:

Навіть якщо ви додасте до їжі одну-дві ложки крохмалю, великої біди це не принесе

Однак варто знати, що в одній чайній ложці крохмалю міститься 20 калорій та 4 грами вуглеводів. В одній столовій ложці – 40 калорій та 10 грамів вуглеводів.

Зловживати крохмалем не треба, але цей продукт характеризується також корисними властивостями. Картопляний крохмаль прискорює обмін речовин, є основним джерелом енергії та покращує травний процес.

Раніше ми писали, чому потрібно їсти огірки. Цей водянистий фрукт (так, так, технічно огірок – фрукт) несе величезну користь і майже не має недоліків для здоров'я.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин