Макарони: які сорти обрати та як часто можна їсти
Фахівець рекомендує обирати різні види макаронів, аби урізноманітнити свій раціон

Які макарони найкорисніші для організму. Фото: Pixabay/Автор- RitaE
Коли ви у супермаркеті обираєте макарони, варто звернути увагу на на вид борошна. Краще купувати борошно з твердих сортів пшениці або дурум ("durum") з позначкою А. Вони мають низький глікемічний індекс, багаті клітковиною, вітамінами і мінералами. На упаковках макаронів, які приїхали з Італії зазвичай пишуть: "Semola di grano duro", "Farina di grano duro", "Semola di frumento duro". Окрім того, важлива і кількість білка. Його має бути не менше 12 г на 100 г макаронів. Загальні поради дала на своїй сторінці в Інстаграм психолог розладу харчової поведінки Юлія Клірик в Instagram.
Найкорисніші види макарон:
- горохові;
- сочевичні;
- з кіноа;
- з пшона;
- гречані;
- рисові.
За словами фахівця, найкраще їсти макарони з:
- З овочами. Наприклад, помідори, тушковані цукіні, відварені броколі;
- З грибами - смачно, але травній системі важко буде це переварити;
- З морепродуктами. Обирайте креветки, устриці або мідії;
- З сиром. Це банальне, але досить смачне поєднання.
Як часто можна їсти макарони
Найкраще смакувати макаронні страви не частіше 1-2 разів на тиждень (на обід). Варити їх слід по типу "альденте", тобто, щоб була злегка недоварена серединка.
Рекомендуємо дізнатися, які продукти можна їсти після закінчення терміну придатності.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!