Які популярні страви не варто їсти влітку — поради дієтолога
Варто бути обережними при споживанні м'яса та риби

Які продукти не потрібно споживати у жарку пору. Фото: Unsplash
Зараз, коли панує справжня літня спека, варто відмовитися від певних улюблених нам страв, аби не викликати проблеми зі здоров'ям. Дієтолог Анна Мохонько розповіла, які продукти корисно вживати у цей сезон, а від яких краще відмовитися.
Насамперед раціон і в спеку, і в холод має бути збалансований. Вам має вистачати білків, жирів та вуглеводів. Під час спеки робіть акцент на більш легких стравах. Насичуйте свій організм максимальною кількістю вітамінів та мікроелементів із сезонних продуктів. Додавайте в кожен основний прийом їжі овочі та зелень, на щастя, їх зараз удосталь! Таким чином ви знижуватимете глікемічний індекс продуктів автоматично. Особливо це важливо та корисно застосовувати людям з інсулінорезистентністю, схильністю до цукрового діабету. Також у спеку намагайтеся не вживати фаст фуд, тим більше з м'ясними продуктами. Наше ставлення до шаурми досить лояльне. За умови, що використовуються якісні м'ясо, овочі, зелень, без додавання майонезу та кетчупу. Шаурма може бути здоровою їжею, але в спеку потрібно бути дуже уважним. Якщо всі продукти стоять під палючим сонцем, то краще утриматися від покупки
Фахівець радить обережно вживати сирі білкові продукти, адже існує ризик зараження гельмінтами при споживанні суші з сирою рибою.
Рекомендуємо дізнатися про 5 корисних смаколиків, які покращують травлення. Вони сприяють засвоєнню поживних речовин і підтримують здоров’я кишківника.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!