Шашлик із свинини в маринаді з кефіру та зелені, поданий з овочевим соусом сальса
Класичний, але дуже смачний шашлик

Шашлик із свинини в маринаді з кефіру та зелені, поданий з овочевим соусом сальса / Фото: Getty Images
Шашлик – класика літніх пікніків і вечірок на свіжому повітрі. Пропонуємо спробувати особливий рецепт свинячого шашлику, який маринується у кефірі з ароматною зеленню. Завдяки такому маринаду м’ясо стає надзвичайно ніжним і соковитим. А свіжий овочевий соус сальса додасть страві яскравих смакових нот і легкості.
Інгредієнти:
Для шашлику:
- Свинина (шея або ошийок) – 1 кг
- Кефір – 500 мл
- Часник – 3 зубчики
- Зелень (петрушка, кінза, кріп) – по 1 пучку
- Сіль, перець – за смаком
- Лимонний сік – 2 ст. л.
Для соусу сальса:
- Помідори – 3 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Перець чилі (за бажанням) – 1 маленький
- Оливкова олія – 2 ст. л.
- Сіль, перець, лимонний сік – за смаком
- Зелень петрушки – 1/2 пучка
Покроковий рецепт:
- Свинину наріжте на кубики приблизно 3-4 см.
- Часник і зелень дрібно поріжте.
- Змішайте кефір, часник, зелень, сіль, перець і лимонний сік у великій мисці. Покладіть туди м’ясо, ретельно перемішайте і залиште маринуватися мінімум на 4 години, краще – на ніч у холодильнику.
- Помідори, огірок і цибулю наріжте дрібними кубиками. Якщо любите гостре – додайте дрібно порізаний перець чилі.
- Додайте до овочів оливкову олію, сіль, перець, лимонний сік і порізану зелень, добре перемішайте – це ваш соус сальса.
- Нанизуйте шматочки свинини на шампури і обсмажуйте на мангалі або грилі, періодично перевертаючи, до рум’яної скоринки і готовності (приблизно 15-20 хв).
- Подавайте шашлик гарячим зі свіжим соусом сальса.
Простий, але надзвичайно смачний рецепт шашлику для всієї сім'ї та друзів.
Читайте також: Ви будете шоковані, наскільки смачно їсти яблука з цим кремовим діпом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!