ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чарівні 4 ложки за 5 хвилин: як капуста стає справжнім делікатесом

Різне 20:16 - 03 червня 2025

Цікава добавка, щоб страва стала смачнішою

Чарівні 4 ложки за 5 хвилин: як капуста стає справжнім делікатесом

Чарівні 4 ложки за 5 хвилин: як капуста стає справжнім делікатесом / Фото: УНІАН

Тушкована капуста – знайома багатьом класика української кухні. Та щоб вона заграла новими смаками, варто знати кілька тонкощів. Додаємо куряче м’ясо, овочі, трохи спецій – і маємо надзвичайно ароматну та поживну страву, яка пасуватиме і до вечері, і до обіду.

Інгредієнти:

  • Білокачанна капуста – 450 г
  • Куряче філе або стегно без кістки – 400 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 50 г
  • Вода – 200 мл (1 склянка)
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – для смаження

Покрокове приготування:

  1. Підготовка курки:
    Промийте м’ясо, наріжте невеликими кубиками. Обсмажте в сковороді або каструлі з товстим дном у розігрітій олії до рум’яної скоринки – близько 5 хвилин.
  2. Овочева основа:
    Додайте до м’яса нарізану цибулю. Смажте разом ще 5 хвилин, а потім – натерту моркву. Продовжуйте готувати до м’якості овочів.
  3. Додаємо томатну пасту:
    Вичавіть у сковорідку приблизно 50 грамів пасти. Добре перемішайте, щоб вона обволокла всі інгредієнти.
  4. Капуста в справі:
    Нашаткуйте капусту, додайте до сковороди, але не перемішуйте! Просто влийте склянку води, накрийте кришкою та залиште тушкуватися на повільному вогні 5–7 хвилин – капуста "осяде".
  5. Фінальні штрихи:
    Зніміть кришку, перемішайте все вмістилище. Знову накрийте і тушкуйте ще 20 хвилин. Після цього додайте сіль, перець і паприку. Готуйте ще 5–7 хвилин уже без кришки, щоб страва трохи підсмажилася і випарувалась зайва волога.

Результат – м’яка, соковита капуста з ароматним м’ясом, яка буквально тане в роті. А от якщо за 5 хвилин до кінця приготування додати ложку сметани або трохи вершкового масла – отримаєте ще глибший смак і кремову текстуру.

Також читайте: Суп, що підкорив Польщу: спробуйте легендарний рецепт голубців у тарілці.

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин