ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Французька класика: готуємо профітролі зі збитими вершками

Різне 14:30 - 31 травня 2025

Нереально смачні та ніжні

Французька класика: готуємо профітролі зі збитими вершками

Французька класика: готуємо профітролі зі збитими вершками/Фото: istockphoto

Профітролі, одне з найпопулярніших надбань французької кухні. Вони являють собою заварні тістечка з кремом, политі шоколадом. Поєднання повітряного тіста і ніжної начинки вразить будь-якого ласуна та навіть того, хто не має до солодощів особливих почуттів.

Інгредієнти:

  • молоко – 125 мл;
  • вода – 125 мл;
  • борошно – 150 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 5 шт.;
  • дрібка солі;
  • вершки 33% – 350 мл (300 мл для крему, 50 мл для глазурі);
  • цукор – 5 ст. л;
  • темний шоколад – 100 г.

Приготування:

  1. У каструлі з’єднуємо молоко, воду, олію та сіль і доводимо до кипіння. Після закипання насипаємо відразу все борошно і швидко вимішуємо лопаткою тісто. Воно має бути щільним, однорідним і добре відставати від стінок каструлі.
  2. Тепер тісто потрібно перекласти в миску і дати трохи охолонути. У цей момент уже можна ставити духовку на прогрівання, щоб не втрачати час. Після охолодження вбиваємо в тісто яйця по одному, ретельно вмішуючи в масу кожне. Консистенція має вийти кремоподібна.
  3. Застилаємо пергаментом деко і відсаджуємо тісто у вигляді невеликих кульок. Для цього можна використовувати кондитерський мішок або просто ложку. Не забувай робити відстань між кульками тіста, оскільки воно збільшиться в розмірах у кілька разів. Ставимо майбутні профітролі в духовку на 20-25 хвилин за 165°C. Важливо: Не відчиняй духову шафу, поки тісто печеться — це не дасть змоги йому опасти. Коли побачиш, що воно піднялося і набуло рівномірного золотистого відтінку, значить, готово. Вимкни духовку і відчини дверцята, щоб профітролі остигали повільно і не втратили об’єм.
  4. Для крему збиваємо 300 мл вершків із цукром. Якщо боїшся, що густоти начинки може бути недостатньо, у процесі збивання додай пакетик згущувача для вершків — так вона краще триматиме форму. Коли крем готовий, начини ним остиглі профітролі за допомогою кондитерського мішка.
  5. Для глазурі розтопи шоколад із 50 мл вершків на водяній бані або в мікрохвильовій печі та полий тістечка зверху. Поки глазур не застигла, можеш посипати її подрібненими горіхами, кокосовою стружкою або кунжутом для краси.

Ситно, смачно та з доступних інгредієнтів: готуємо картопляний рулет з фаршем

Джерело: blog.eva.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин