Домашня моцарела: простий рецепт із трьох інгредієнтів
Як в домашніх умовах приготувати італійський сир

Домашня моцарела: простий рецепт із трьох інгредієнтів/Фото: istockphoto
Моцарела — популярний сир з італійським корінням, який подобається багатьом своїм ніжним смаком. Він гарно доповнює багато страв. До того ж його досить легко приготувати і в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- Молоко 10 л
- Лимонна кислота 18 г
- Фермент для сиру
Для початку потрібно підготувати молоко. Воно повинно бути правильної температури — не вище 15 градусів тепла. До нього потрібно додати лимонну кислоту, розчинену у воді кімнатної температури. До речі, її можна замінити процідженим фрешем із 8-10 лимонів.
Далі все потрібно добре розмішати, після чого молоко, постійно помішуючи, необхідно швидко нагріти до 35 градусів тепла. При цьому важливо стежити за тим, щоб молоко не згорнулося.
Після того, як молоко дійде до правильної температури, до нього потрібно додати розчинений безпосередньо перед використанням у склянці води кімнатної температури фермент.
Через 15-25 хвилин у згустку має статися "рівний розлом", після чого його можна розрізати на кубики приблизно 2-4 сантиметри та перекласти зерно на дренаж. Щоб сироватка стекла достатньо почекати близько 15 хвилин, після чого сирне зерно треба перекласти у велику миску та додати до майбутньої моцарели сіль, у кількості 2% від ваги сиру.
Отриману масу залишається добре змішати, а далі на стінки миски потрібно вилити воду температурою 80-90° та прогрівати зерно сиру. Коли кульки сиру будуть сформовані, їх варто покласти у холодну воду. Готово, можна смакувати смачний домашній сир.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!