ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Мінімум тіста, максимум смаку: ідеальний яблучний пиріг без яєць та дріжджів

Різне 16:30 - 03 травня 2025

Ви готуватимете його знову і знову

Мінімум тіста, максимум смаку: ідеальний яблучний пиріг без яєць та дріжджів

Ідеальний яблучний пиріг без яєць та дріжджів/Фото: ukr.media

Дивовижний яблучний пиріг, який готується без дріжджів, без молока і без яєць. Натомість начинки в ньому більше, ніж тіста. І в цьому його величезний плюс. До того ж цей пиріг з яблуками робиться без замішування тіста руками і випікати його можна навіть без спеціальної форми.

Інгредієнти (для пирога розміром 18-30 см):

  • Яблука — 2 шт. (у натертому вигляді разом із соком 200 г)
  • Родзинки — 100 г
  • Сік лимона — 1/2 шт. (2 ст.л)
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Манка — 80 г
  • Борошно — 140 г
  • Звичайний цукор — 3 ст.л
  • Ванільний цукор — 1 ст.л
  • Розпушувач — 1 ч.л (5 г)

Приготування:

Для рецепта найкраще підходять зелені яблука з кислинкою. Вони більш соковиті. Яблука потрібно очистити від шкірки та натерти на крупній тертці. Сік не віджимати. У натертому вигляді разом із соком яблук має вийти 200 грамів.

У натерті яблука відразу видавити сік половинки лимона.

Додати рослинну олію.

Потім звичайний і ванільний цукор.

Одразу після цього додати промиті родзинки. Їх можна не замочувати. Вони розмокнуть далі самі.

І всипати манку. Цей інгредієнт зробить пиріг особливим за смаком і текстурою.

Все перемішати, накрити плівкою в контакт і залишити на 45 хвилин, щоб манка розбухла.

Змішати борошно з розпушувачем і через 45 хвилин ввести в розбухлу яблучну суміш.

Все знову добре перемішати ложкою. Тісто вийде в'язким і липким.

Деко застелити папером для випічки, папір змастити рослинною олією. Викласти тісто і розрівняти лопаткою.

Поставити в заздалегідь розігріту духовку і випікати 30-35 хвилин при 180°C.

Готовий пиріг злегка остудити і нарізати на порційні шматочки.

За бажанням можна посипати їх цукровою пудрою. Пиріг дуже смачний, з легкою кислинкою. Він досить щільний, але при цьому м'який і пористий. І в цьому його краса і незвичайність.

Ви будете шоковані тим, наскільки це просто: готуємо вишукані французькі тости

Джерело: Ukr.Media

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин