Поживний суп-пюре з червоної сочевиці та вершків — ідеальний баланс смаку і користі
Такий суп буде до смаку навіть дітям

Поживний суп-пюре з червоної сочевиці та вершків/Фото: AI
Сочевичний суп-пюре — це ніжна і ситна страва, яка ідеально підійде для легкого обіду або вечері. Завдяки поєднанню овочів та червоної сочевиці суп виходить поживним, зі збалансованим смаком і приємною кремовою текстурою.
Інгредієнти:
- 50 г вершкового масла.
- 1 цибулина.
- 3 зубчики часнику.
- 1 морквина (натерта).
- Трохи цибулі порей.
- 200 г червоної сочевиці.
- 3 картоплини.
- 1,5 л води.
- 100 мл вершків 33%.
- Сіль, перець — за смаком.
- Зелень або тертий сир для подачі.
Приготування:
- У каструлі розтопити вершкове масло, обсмажити дрібно нарізані цибулю, часник, моркву та цибулю порей до м’якості.
- Додати сочевицю, протушкувати 2 хвилини.
- Покласти нарізану картоплю, залити водою і варити на середньому вогні близько 30 хвилин, доки сочевиця не розм’якне.
- Влити вершки та збити суп блендером до однорідної кремової консистенції.
- Перед подачею додати зелень або тертий сир за бажанням.
Закуска "Білочка" стане вашим фаворитом: як зробити її ще смачнішою.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Головне за сьогодні