Гурманська провокація: свиняче м’ясо з абрикосом та яблуками не дасть вам спокою
Нумо до готування!

Гурманська провокація: свиняче м’ясо з абрикосом та яблуками не дасть вам спокою/Фото: przepisy.pl
Ця страва ідеально підходить для свята або затишного сімейного вечора. Свиняча вирізка дуже ситна, тому наїдяться всі. Якщо вирішите все ж приготувати до свята, то прикрасьте печеню гілочками зелені або свіжими овочами. Вийде гарне і ароматне доповнення.
Що треба:
- середня частина попереку - 1,5 кілограма
- кисле яблуко - 1 штука
- цибуля-шалот - 6 штук
- Приправа для свинини - 1 упаковка
- бекон - 400 грамів
- абрикосове варення - 2 столові ложки
- яблучний оцет - 2 столові ложки
- олія - 2 столові ложки
Приготування:
Свинячу вирізку помийте, обсушіть та видаліть зайвий жир і перетинки з поверхні м’яса. Наріжте тонкими скибочками (0,5 см), але не прорізайте їх до кінця. У мисці змішайте приправу для свинини з олією, оцтом та абрикосовим джемом. Ретельно натріть м’ясо отриманим маринадом, включаючи надрізи. Покладіть у надрізи скибочку яблука та скибочку цибулі.
Викладіть скибочки бекону на м’ясо та запікайте в розігрітій до 180°C духовці щонайменше 50 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте, чи м’ясо приготувалося. Якщо воно все ще не приготується, збільште час ще на 10 хвилин.
В якості гарніру до запеченої свинячої вирізки підійде різотто, паста, різні каші, пюре або запечена картопля. Можна їсти її як самостійну страву, запиваючи білим вином.
Раніше ми писали, як приготувати мус з копченої скумбрії для вибагливих гурманів.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!