ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гурманська провокація: свиняче м’ясо з абрикосом та яблуками не дасть вам спокою

Різне 22:14 - 27 травня 2025

Нумо до готування!

Гурманська провокація: свиняче м’ясо з абрикосом та яблуками не дасть вам спокою

Гурманська провокація: свиняче м’ясо з абрикосом та яблуками не дасть вам спокою/Фото: przepisy.pl

Ця страва ідеально підходить для свята або затишного сімейного вечора. Свиняча вирізка дуже ситна, тому наїдяться всі. Якщо вирішите все ж приготувати до свята, то прикрасьте печеню гілочками зелені або свіжими овочами. Вийде гарне і ароматне доповнення.

Що треба:

  • середня частина попереку - 1,5 кілограма
  • кисле яблуко - 1 штука
  • цибуля-шалот - 6 штук
  • Приправа для свинини - 1 упаковка
  • бекон - 400 грамів
  • абрикосове варення - 2 столові ложки
  • яблучний оцет - 2 столові ложки
  • олія - 2 столові ложки

Приготування:

Свинячу вирізку помийте, обсушіть та видаліть зайвий жир і перетинки з поверхні м’яса. Наріжте тонкими скибочками (0,5 см), але не прорізайте їх до кінця. У мисці змішайте приправу для свинини з олією, оцтом та абрикосовим джемом. Ретельно натріть м’ясо отриманим маринадом, включаючи надрізи. Покладіть у надрізи скибочку яблука та скибочку цибулі.

Викладіть скибочки бекону на м’ясо та запікайте в розігрітій до 180°C духовці щонайменше 50 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте, чи м’ясо приготувалося. Якщо воно все ще не приготується, збільште час ще на 10 хвилин.

В якості гарніру до запеченої свинячої вирізки підійде різотто, паста, різні каші, пюре або запечена картопля. Можна їсти її як самостійну страву, запиваючи білим вином.

Раніше ми писали, як приготувати мус з копченої скумбрії для вибагливих гурманів.

Джерело: przepisy.pl

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин