Менше 500 калорій. Суперпротеїновий хрусткий курячий салат
Яблука надають чудову солодкість, що нагадує класичний салат «Вальдорф»

Є опис рецепта та рекомендації з приготування. Фото: скрін
Цей салат забезпечує неймовірний заряд білка завдяки пісній курячій грудці та мигдалю — якщо бути точним, тут 32,1 г білка! Він також низькокалорійний, безглютеновий і з низьким вмістом жиру. Та все одно привертає увагу й виглядає чудово на столі — багато хто захотів би подати його на зустрічі або навіть пригостити гостей на літньому обіді. Так, це дійсно той салат, у якому є все.
Інгредієнти:
- 200 г стручкового горошку, очищеного
- 2 (приблизно по 180 г кожна) варені курячі грудки без шкіри, нарізані
- 4 стебла селери, дрібно нарізані
- 1 великий ліванський огірок, очищений від насіння та дрібно нарізаний
- 1 велике червоне яблуко, видалити серцевину, дрібно нарізати
- 130 г (½ склянки) натурального йогурту
- 2 ст. л. свіжого лимонного соку
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ст. л. нарізаної свіжої зеленої цибулі
- 2 молодих качани салату-латуку, грубо нарізані
- 35 г (1/3 склянки) пластівців мигдалю, злегка підсмажених
Готуємо: Крок 1
Покладіть горошок у жаростійку миску. Залийте окропом так, щоб вода повністю покрила горошок, і залиште на 30 секунд. Охолодіть під холодною проточною водою, потім злийте воду.
Крок 2
Змішайте курку, селеру, огірок, яблуко та горошок у великій мисці.
Крок 3
Збийте разом йогурт, лимонний сік, гірчицю та зелену цибулю в невеликій мисці. Додайте 1–2 ч. л. води, якщо заправка занадто густа.
Крок 4
Додайте заправку до курячої суміші й обережно перемішайте до однорідності. Додайте салат і половину мигдалю й знову обережно перемішайте. Подавайте одразу, посипавши рештою мигдалю.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!