Як зробити морозиво в домашніх умовах
Цей молочний десерт люблять і діти, і дорослі

Фото: unsplash.com
Морозиво люблять як дорослі, так і діти. Воно популярне не тільки у літню пору, а й у будь-який інший час - головне, щоб на дворі було тепло і сонячно. А ось взимку звичайно навряд чи вийде поласувати цим десертом, так як ви легко можете застудити горло. Щоб мінімізувати небезпеку, морозиво можна додати у каву. Цей напій називається кава "Гляссе" і дуже популярний в Україні.
Багато хто погодиться, що домашнє морозиво буде набагато смачніше і корисніше. Приготувати морозиво самому не так складно, як здається на перший погляд. Про те, як зробити ласощі в домашніх умовах розповідаємо у матеріалі Meta.ua.
Чому варто приготувати домашнє морозиво

Домашнє морозиво буде без шкідливих барвників, консервантів та інших добавок. У магазинах практично неможливо знайти натуральне морозиво, без додавання штучних барвників, ароматизаторів, консервантів та іншої шкідливої хімії. Такі продукти особливо небезпечні для дітей. А в домашніх умовах, ви зможете приготувати смачне і корисне морозиво. Самостійно можна приготувати будь-яке морозиво.
Види домашнього морозива

Найчастіше у домашніх умовах готують 5 видів морозива: вершкове, шоколадне, ванільне, фруктове і ягідне. Улюблений десерт можна самому приготувати вдома без морожениці, за допомогою міксера і морозильника.
Шоколадне морозиво. До складу рецепта входять прості інгредієнти, які ви зможете придбати у найближчому супермаркеті, а якщо пощастить - знайдете все необхідне у своєму холодильнику. Вам знадобляться: яєчні жовтки, гіркий шоколад, молоко, вершки, цукор.
Ванільне морозиво можна приготувати без морожениці, його не треба перемішувати під час заморозки. Готується воно з трьох інгредієнтів: вершків, згущеного молока і ваніліну.
Фруктове морозиво можна приготувати з вишні, абрикосів, яблук, ківі, манго або будь-якого іншого улюбленого вами фрукта. Для більш ніжного смаку можете додати молоко або йогурт.
Ягідне морозиво готується з полуниці, чорниці, малини, ожини або ж з міксу ягід.
Вершкове морозиво готується з вершків, молока, яєць, цукру і ванільного цукру.
Добавки до морозива: топпинги, горіхи, ягоди, свіжі фрукти, варення та інше

Набагато смачніше і цікавіше придумати і зробити морозиво на свій смак - зі своєю улюбленою начинкою і придумати йому власний унікальний дизайн.
Топінги
У продажі є безліч смаків: карамельні, шоколадні, ягідні. Вони додать яскравих смаків у десерт.
Свіжі фрукти
Свіжі фрукти можна нарізати кубиками, кружечками. Вони стануть цікавою прикрасою до морозива. Підбирайте фрукти і ягоди по сезону.
Горіхи
Можна використовувати будь-які горіхи. Не забудьте злегка обсмажити їх перед подачею.
Ягоди
Краще використовувати свіжі ягоди. Полуниця, малина, чорниця, ожина - ідеальний варіант.
Жувальні цукерки і мармелад
Жувальні цукерки можна подати цілими, а мармелад наріжте невеликими кубиками.
Варення
Можете використовувати варення - полуничне, вишневе і малинове. Всі вони ідеально підійдуть до вершкового морозива.
Як приготувати морозиво у домашніх умовах

Цей молочний десерт можна приготувати своїми руками. Для приготування морозива знадобляться звичайні продукти, які можна купити у будь-якому магазині.
Які інгредієнти необхідні для приготування домашнього морозива:
- Вершки 35% -ві
- 300 мл
- Цукор
- 150 г
- Ванілін
- 5 г
- Яєчний жовток
- 3 штуки
- Молоко
- 1 / 2стакана
Вершкове домашнє морозиво: покроковий рецепт

Цей простий рецепт морозива сподобається і дорослим, і дітям. Готується швидко і легко.
- Закип'ятіть молоко, дайте йому охолонути. Додайте туди 3 жовтки, цукор і трохи ванільного цукру, все ретельно перемішайте. На водяній бані, безперервно перемішуючи, доведіть масу до стану згущеного молока.
- Збийте вершки до міцних піків. Але не перевзбивайте вершки, інакше вони стануть маслом, і морозиво не вийде.
- Об'єднайте дві маси і обережно перемішайте. Поставте у морозильну камеру на 1 годину.
- Через годину всю масу міксером на низькій швидкості, перемішати і знову у морозилку. Через 1 годину повторити процедуру.
- Після того як морозиво застигне, можна полити топінгом або варенням. Або ж присипте горішками або шоколадною стружкою.
Морозиво готово! Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!