Що не можна зберігати у холодильнику: список продуктів
Розповідаємо, які продукти не слід зберігати у холодильнику

Які продукти не можна зберігати у холодильнику/Фото: Рexels
Деякі господині зберігають у холодильнику всю їжу, однак, деяким продуктам місце в кухонній шафці. Розповідаємо, які продукти не можна зберігати у холодильнику.
Картопля

У холоді картопляний крохмаль перетворюється на цукор, це додасть картопле надмірно солодкий смак і не дозволить зберегти форму при термообробці. Картоплю необхідно зберігати у темному прохолодному місці.
Мед

За низьких температур мед зацукриться, змінить смак і може стати непридатним для рецептів, в яких потрібна в'язкість рідкого меду.
Хліб

Хліб довше зберігатиметься у шафці, ніж у холодильнику. А в загальній холодильній камері хліб просто вбере запахи, які його оточують, і почне швидше покриватися цвіллю. Крім цього, м'якуш стане жорстким та вологим.
Кава

Кавові зерна дійсно потрібно зберігати в прохолодних місцях, але холодильник для цього не підходить. Кава за такої температури відразу втратить аромат і вбере всі неприємні запахи.
Читайте також: де найкраще зберігати помідори
Шоколад

Багато людей кладуть плитки шоколаду в холодильник, щоб вони не танули та довше зберігалися. Але коли шоколад дістають із холодильника, на них виробляється конденсат. Він розчиняє частину цукру та залишає білий наліт на продукті.
Оливкова олія

Холодна температура згубно впливає на консистенцію оливкової олії. При тривалому зберіганні в холодильнику ця олія набуває гіркого смаку.
Морква

Моркву, як і картоплю, краще зберігати в прохолодному, неосвітленому місці. При холодній температурі морква покриється цвіллю і швидше зіпсується.
Ріпчаста цибуля та часник

Цибуля і часник при холодних температурах можуть розм'якшитися, запліснівніти або прорости. Для тривалого зберігання цим овочам необхідний приплив повітря.
Читайте також: як правильно зберігати цибулю вдома
Цитрусові

Апельсини, лимони і грейпфрути відносяться до однієї групи продуктів, але зберігати їх разом не варто - так вони набагато швидше псуються і пліснявіють. У холодильнику цитрусові в'януть і розм'якшуються, а їх шкірка покривається плямами, тому зберігати їх краще за кімнатної температурі.
Горіхове масло

У холодильнику арахісове масло може засохнути та затвердіти. Найкраще його залишати у кухонній шафі.
Соєвий соус

Соєвий соус може зберігатися від півтора до трьох років і необов'язково за холодних температур. Він отриманий у процесі зброджування, тому кімнатна температура не є небезпечною для нього.
Раніше ми розповідали, як правильно зберігати овочі та фрукти взимку.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!