Сніданок за 5 хвилин: рецепт пухких оладків, які не "пливуть"
Смачний та швидкий рецепт оладків, які завжди залишаються пухкими

Пухкі оладки/Фото: Bing
Оладки — це традиційна страва української кухні, яка являє собою невеликі пухкі смажені коржики з рідкого тіста. Тісто готується на основі борошна, яєць, молока або води, а також може містити цукор, сіль, дріжджі або інші інгредієнти.
Їх зазвичай смажать на сковороді з олією до золотистого кольору. Оладки можна подавати зі сметаною, варенням, медом, джемом тощо.
Інгредієнти:
- 1 яйце;
- дрібка солі;
- 3 ст. л цукру (можна і більше);
- ванільний цукор ;
- 240 г муки;
- ½ чайної ложки соди.
Готуємо
- У кефір додаємо соду, чекаємо поки вони вступлять в реакцію
- Яйце перемішуємо з цукром і сіллю.
- Додаємо кефір з содою в яєчну масу, перемішуємо.
- Просіюємо в тісто борошно — перемішуємо до однорідності та залишаємо тісто на 15 хв відпочити.
- Смажимо оладки на середньому вогні на сковороді з олією. Якщо не додавати олію, то вони будуть не такі рум'яні.
- Коли перевертаємо оладки на іншу сторону, смажимо 1-2 хв, потім зменшуємо вогонь та закриваємо кришкою на 2 хв.
Якщо любите солодке, то подивіться ніжний та смачний корисний рецепт Клафуті.
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні