ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Ви точно захочете ще: запечена молода картопля з фаршем та сиром

Рецепти 07:54 - 15 червня 2024

Цю страву називають "Крихітка-картопля"

Запечена молода картопля з фаршем та сиром

Запечена молода картопля з фаршем та сиром / Фото: Instagram @iriska_dimitrova

В сезон молодої картоплі варто спробувати щось нове. Саме для цього ми ділимось рецептом неймовірно смачної запеченої картоплі від фудблогера Іриски Дімітрової.

Інгредєнти:

  • 4 великих молодих картоплини
  • 1 цибулина
  • 150-200 г курячого фаршу
  • 200 г печериць
  • 110 г копченого бекону
  • олія
  • 100 г вершків/сметани 20%
  • сіль, перець, сушений часник
  • вершкове масло
  • 130-150 г сиру

Приготування:

  1. Велику картоплю добре миємо, загортаємо у фольгу і запікаємо при температурі 170 ° приблизно півтори години. Готовність можна перевірити ножем.
  2. Для начинки на невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до прозорості. Потім додаємо курячий фарш і розбиваємо його на маленькі грудочки. Коли фарш побіліє, додаємо печериці і тушкуємо все разом до випаровування вологи. Далі додаємо нарізаний бекон і обсмажуємо все разом до золотистого кольору.
  3. Вливаємо вершки, додаємо сіль, перець і сушений часник. Тушкуємо пару хвилин і охолоджуємо. Сир натираємо на дрібні терці і більшу частину додаємо до начинки.
  4. Коли картопля запеченаться, розрізаємо її навпіл не до кінця. Серединку розминаємо виделкою, додаємо трішки солі і вершкового масла. Викладаємо в картоплю начинку і посипаємо натертим сиром.
  5. Запікаємо в духовці ще 15 хвилин.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом смачних бендериків: не думайте, що можна купити готові.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин