Рецепт смачної курки, яку подавали на коронації Єлизавети ІІ
Особливу страву з курятини створили засновниці знаменитої кулінарної школи Le Cordon Bleu Розмарі Г’юм та Констанс Спрай

Фото: GoodToKnow
Єлизавета II зійшла на трон Сполученого Королівства 2 червня 1953 року, тоді на цю церемонію приготували неймовірно просте, проте вишукане блюдо. Кажуть, що ця курятина стала найпопулярнішою начинкою для сендвічів і інгредієнтом для салатів. Тож занотуйте собі в блокнот новий рецепт.
Інгредієнти:
- 500 грам курячого філе;
- 50 грам масла;
- 100 грам майонезу;
- 3 столові ложки манго чатні;
- 1 чайна ложка каррі;
- кілька краплинок соку лайма;
- перець до смаку;
- сіль до смаку;
- кілька шматочків багету чи батону.
Переходимо до самого приготування:
- Куряче філе варто злегка обварити у підсоленій воді та дати охолонути.
- Нарізати філе на середні кубики й підсмажити до рум’яної скоринки на пательні з олією.
- Для соусу змішати майонез, манго-чатні, каррі, трохи соку лайма, солі та перцю до смаку.
- Поставити готову страву на 1-2 години у холодильник.
- Подавати таку курятину можна на підсмаженому хлібі або як основу для салату.
- За бажанням до курятини додають сухофрукти (горіхи або родзинки).
Раніше ми ділилися рецептом улюбленого десерту Єлизавети II.
Також радимо приготувати королівський шоколадний торт, який обожнює принц Вільям.
Джерело:
24 канал
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні