Яєчня на спаржі: простий рецепт ідеального початку дня
Подайте цю страву з хрусткими тостами та гарячою кавою, щоб розпочати день на позитивній ноті

Максимально простий рецепт швидкого і дуже корисного сніданку / Фото: Freepik
Легкий і вишуканий сніданок, який поєднує в собі корисність зеленої спаржі та ніжність смаженого яйця.
Це страва, яка водночас проста у приготуванні й ефектна на вигляд.
Хрустка спаржа, злегка обсмажена до карамельної скоринки, ідеально доповнює смак яєчного жовтка, який тане в роті.
Такий сніданок не тільки швидкий у приготуванні, а й насичений поживними речовинами для енергійного старту.
Інгредієнти
- свіжа зелена спаржа (8-10 стебел);
- 1 яйце;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець на смак;
- дрібка чилі або паприки для посипки;
- скибочки хліба для тостів (за бажанням);
- вершкове масло для тостів (опціонально).
Покрокові інструкції
- На добре розігрітій сковороді обсмажте спаржу в оливковій олії, регулярно перевертаючи, щоб досягти рівномірної карамелізації.
- Готуйте протягом 4-5 хвилин до м’якості, але залиште її трохи хрусткою.
- У центрі тієї ж сковороди обережно розбийте яйце, щоб жовток залишився цілим, і смажте до бажаного ступеня готовності.
- Посоліть і поперчіть на смак. Поки спаржа і яйце готуються, підсмажте хліб у тостері чи на сухій сковороді.
- Викладіть спаржу на тарілку, зверху покладіть яйце, притрусіть паприкою чи чилі для легкої гостроти.
- Додайте поруч тости, за бажанням змащені вершковим маслом, і подавайте з гарячою кавою чи свіжим соком.
А на обід приготуйте курячі рулетики з грибним кремом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні