Пироги зі штрейзелем: а важливе саме тісто
Покроковий відеорецепт приготування Пироги зі штрейзелем

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
cook_julija_simonchuk дуже давно стала користуватись цим рецептом тіста, виходять пухкі і такі ж залишаються на слідуючий день. Зберігайте обовʼязково.
Що треба:
- борошно - 500 г;
- яйця - 2 шт;
- молоко - 160 мл;
- масло - 70 г;
- цукор - 100 г;
- дріжджі - 21 г(пресовані) або 7 г (сухі);
- ванільний цукор - 10г;
- сіль - 2 г;
- жовток 1-го яйця і 2 каплі молока - для змащування.
Начинка:
- сливи, вишні, яблука або будь що інше - 500 г;
- цукор - 120 г;
- крохмаль - 6 г;
Штрейзель:
- борошно - 40 г;
- масло (холодне) - 20 г;
- цукор - 20 г.
Приготування:
Готуємо опару: дріжджі з цукром (1 ст.л від загальної кількості) розтираємо, додаємо тепле (не гаряче) молоко і 1 ст.л борошна (теж від загальної кількості). Перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і відставляємо до утворення «шапки».
Тісто: збиваємо міксером яйця з рештою цукру (і ванільний теж), сіллю. Додаємо м’яке масло, опару і перемішуємо. Просіюємо частинами борошно і замішуємо тісто (близько 10 хв). Кладемо у змащений каплею олії посуд, накриваємо плівкою чи рушником і даємо підійти щоб збільшилося в три рази.
Обминаємо тісто і ділимо на 16 частин. Формуємо з них кульки і теж кладемо накривши щоб підросли.
В цей час підготуємо начинку: порізати сливи, перемішати з цукром і крохмалем.
Формуємо пиріжки, добре защіпуємо і кладемо на бляху. Даємо ще раз підійти, змащуємо збитим яйцем з каплею молока. Посипаємо штрейзелем (всі інгредієнти для нього перетерти в крихту). Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 25 хв. Смачного
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!