Простий рецепт смачнючого гігантського печива з шоколадними дропсами
Це печиво не просто надзвичайно смачне, але й круто виглядає та ще й поживне

Простий рецепт гігантського печива/Фото: Pinterest
Це печиво злегка хрустке по краях, але маслянисте й м'яке в середині. Воно надзвичайно легко готується, супер смачне та ще й виглядає приголомшливо. Після важкого дня, чудового легкого дня, літньої спеки чи зимового холоду – у будь-якому випадку велике тепле шоколадне печиво завжди буде гарним рішенням.
Інгредієнти (на 2 штуки)
- 3 столові ложки вершкового масла, дуже м’якого або частково розтопленого
- 3 столові ложки коричневого цукру
- Півтори столової ложки білого цукру
- 1/4 чайної ложки ванілі
- 1 яєчний жовток
- 60 грамів борошна
- 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
- 1/4 чайної ложки соди
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 склянки шоколадних дропсів або просто подрібненого шоколаду
Спосіб приготування
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Змішайте масло, цукор, ваніль і яєчний жовток до однорідності.
- Додайте борошно, кукурудзяний крохмаль, харчову соду та сіль. Коли утвориться м’яке тісто, додайте шоколадні дропси.
- Скачайте тісто у дві кульки й викладіть на деко – має вистачити на два великих печива. Можете додати більше шоколаду на верхню частину печива, за бажанням.
- Випікайте 10-12 хвилин, залежно від температури в духовці та бажаного рівня м'якості в центрі печива (чим довше пекти, тим воно буде твердіше). Після 10 хвилин печиво буде готовим, але м'яким.
- Витягніть з духовки й дайте печиву відпочити кілька хвилин, щоб воно осіло і трохи затверділо (10-15 хвилин). Смачного!
Раніше ми ділились секретом ідеальних млинців для сніданку: цей рецепт підійде і для новачків.
Джерело:
Pinch of yum
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні