Шоколадний пудинг з чіа: ідеальний десерт до чаю
Гармонійне поєднання насиченого смаку какао, ніжної текстури та корисних інгредієнтів

Шоколадний пудинг з чіа / Фото: plantyou.com
Шукаєте прості рецепти десертів, які здивують домашніх і гостей не тільки смаком, а й своїм виглядом?
Тоді зверніть увагу на цей смачний перекус у форматі легкого, повітряного і дуже низькокалорійного пудингу.
У ньому міститься протеїн і навіть омега-3 жирні кислоти, що точно сподобається любителям здорового способу життя. І що найдивовижніше — для його приготування вам знадобиться всього 6 базових інгредієнтів.
Якщо захочете збільшити кількість десерту на виході, тоді просто додайте додатково продукти в рівних пропорціях.
Інгредієнти
- Рослинний йогурт — 1 склянка
- Какао-порошок — 1½ ст. л.
- Кленовий сироп — 1 ст. л.
- Насіння чіа — 3 ст. л.
- Ванільний екстракт — 1 ч. л.
- Рослинне молоко — 1 ст. л.
Як приготувати
- Усі компоненти потрібно змішати до отримання однорідної консистенції. Використовуйте для цього контейнер або баночку з кришкою, якщо хочете.
- Далі потрібно відправити отриману масу в холодильник мінімум на 3 години. За цей час насіння чіа набрякне, а пудинг загусне.
- Після цього залишиться дістати його, подати й насолоджуватися смаком.
Зверніть увагу, що зберігається такий десерт максимум три доби в холодному місці! Якщо хочете посилити візуальний ефект і вразити всіх ще сильніше, тоді заздалегідь розкладіть його в порційні формочки.
А на обід можна приготувати салат із куркою, авокадо та апельсинами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!