Вершковий овочевий суп із селерою, часничком і зеленню
Якщо у вас у холодильнику є зайві овочі, не бійтеся додавати їх у цей кремовий овочевий суп

Вершковий овочевий суп / Фото: plantyou.com
Приготувати поживний суп дуже просто — всі компоненти варяться на повільному вогні та томляться в ароматних травах, тому впораються з таким рецептом навіть далекі від кулінарії люди.
Картоплю можна назвати основним продуктом, адже саме вона відповідає за ситість, а нут виступає як додаткове джерело білка.
Інгредієнти
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Нут — 540 мл
- Італійські трави — 1 ст. л.
- Паприка — 1 ч. л.
- Жовта цибуля (дрібно нарізана) — 1 шт.
- Селера (дрібно нарізана) — 3 стебла
- Морква (дрібно нарізана) — 2 шт.
- Часник (подрібнений) — 4 зубчики
- Картопля — 5 шт
- Овочевий бульйон — 6 склянок
- Рослинне молоко або кокосове молоко — 1 склянка
- Лимонний сік — ½ лимона
- Свіжий кріп (дрібно нарізаний) — 3 ст. л.
- Свіжа петрушка (дрібно нарізана) — 3 ст. л.
- Паста (відварена окремо) — 450 г
Покрокові інструкції
- Пасту відваріть із невеликим додаванням солі, потім злийте воду і відкладіть убік.
- Тим часом у великій каструлі з олією обсмажте протягом 3 хвилин нут, паприку та італійські трави. Не забувайте постійно помішувати.
- Додайте нарізані овочі з часником і смажте ще кілька хвилин, щоб вони стали м'якшими.
- Після цього обсмажуйте стільки ж картоплю.
- Влийте овочевий бульйон і доведіть до кипіння, а далі тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин.
Як фінальний штрих рекомендуємо додати лимонний сік, свіжий кріп і петрушку.
А як перекус можете приготувати пиріжки з листкового тіста з помідорами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні