ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Паста з в'яленими помідорами: рецепт, який не вдарить по гаманцю

Рецепти 14:00 - 02 березня 2025

Цей бюджетний рецепт пасти стане вашим коронним

Паста з в'яленими помідорами / Фото: plantyou.com

Паста з в'яленими помідорами / Фото: plantyou.com

Цей рецепт — паличка-виручалочка для всіх господинь і кулінарних майстрів, які люблять додавати корисні продукти у свої страви.

Ба більше, свіжі інгредієнти можуть виявитися навантаженням для бюджету, а в'ялені овочі завжди прийдуть на допомогу, а ще вони довго зберігаються в коморі.

Повірте, перед вами буквально найпростіший рецепт пасти, який тільки можна відшукати на просторах інтернету. Для початку потрібно активувати духову шафу і заздалегідь розігріти її до 200 градусів.

Інгредієнти

  • Часник — 1 головка
  • Біла квасоля — 400 г
  • В'ялені томати — 200 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Харчові дріжджі — 1 ст. л.
  • Орегано — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Сухі рігатоні — 450 г

Покрокові інструкції

  1. Верхівки головок часнику обріжте, збризніть оливковою олією і загорніть у фольгу. Випікайте 30-40 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
  2. Відваріть рігатоні до стану al dente (злегка недоварені) в підсоленій воді. Перед зливанням води важливо залишити 1 склянку рідини.
  3. Для соусу видавіть запечений часник у чашу блендер, змішайте з білою квасолею, в'яленими томатами, орегано, оливковою олією та сіллю. Туди ж влийте рідину з-під макаронів.
  4. Перелийте соус у сковорідку і на середньому вогні разом із пастою готуйте кілька хвилин. Гарненько перемішайте. Подавати краще одразу і зберігати не більше кількох днів у холодильнику.

До такої страви ідеально пасує салат із пекінської капусти з куркою та грінками. Кожна його частина забезпечить організм корисними вітамінами та мінералами.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин